Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1948

Modelář od:1963

Bydliště:Ústí nad Labem

Letiště:Chřibská, Krásná Lípa, okolí Ústí n.L.

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Toro 900 Tuning Profesional

Parametry

Výrobce: TELINK
Jak postaveno: Ze stavebnice
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 900 mm
Váha: 392 g
Plocha křídla: 26 dm2
Vrtule: 8 x 6"
Motor: A 2212 - 10T (1400 kv)
Elektronika: Aurora 9, Optima 6 Lite, regl: Hi model Profi 18A
Serva: EMAX ES08A II
Baterie: Power X6 - 3S 1300 mAh 35C

Popis

Toro 900 je snad nejpočetnější model na tomto fóru. Mohu říci, že moje pozornost věnovaná dříve samokřídlům byla minimální, možná skoro žádná. Nějakou náhodou jsem narazil na videa se samokřídly a začalo mě to zajímat. A taky byl pozdní podzim a nebylo už v dílně co dělat. Tuning profesional v názvu znamená, že jsem s modelem dostal i motor, vrtuli, serva, regulátor, což se v podstatě hodilo. Vše je v potřebné "síle" a snad i kvalitě. Platí vše, co bylo o podobných modelech již napsáno. Létat se dá i ve větru, v němž s jinými modely už nelétám. Dobrá zábava !! Ani jsem nečekal, že budu tak spokojen. Někteří piloti říkají, že vystoupají vysoko a užijí si termického létání. To já tedy ne. Asi mají nějakou úzkou vrtuli. Ta moje je nějaká SF lopata a na volnoběh dost brzdí. Kdyby se tam dala sklopka, bylo by to o něčem jiném. Ale není potřeba.

Po prvních zkušebních letech jsem dodělal plošinu pro upevnění kamery (Mobius), tím se při použití kamery zvýšila hmotnost o 70 gramů. Těžiště s kamerou - baterie v zadní poloze. S obavami, jak to poletí jsem to třesoucí rukou hodil a v pohodě. Je to trochu méně živé, snese to větší vítr - výsledkem je jedno z videí.

Videa:
https://youtu.be/HmgzQwEpvwU
https://youtu.be/ZKj0tOqEh1Y

Komentáře

Při častějším a bezproblémovém létání se stejným modelem mně začne vadit určitá jednotvárnost. Pokud modely střídám, je to lepší, víc to člověka baví.
2.6.2017 17:53 Hoki
Proč se nedá často? Toru vadí jen déšť a vítr nad 15ms - osobně vyzkoušeno, odlétáno 185hod.
30.5.2017 08:18 JINDRA
Díky Luďku. Akro jde celkem snadno, i když manévrovatelnost je u samokřídla trochu omezená, hůře drží směr. Na druhém videu mám přemet,výkrut, záda i nějaké další kejkle. Létám s tím asi měsíc, ale moc často se to nedá, to zase ne. :-)))
30.5.2017 08:12 JINDRA
Díky za přání Michale. Já mám spadeno asi na poslední kusy na trhu, podobně jako u mé BiPe, to už jsem psal. Toro jsem našel jedině u (dříve) RCM v Pardubicích. Chlapci říkali, že je poslední, potom už prázdnota. Jinak Telink někde napsal, že po přestěhování zařízení do nových prostor bude Toro opět k mání.
30.5.2017 08:06 JINDRA
Díky Oldo. S tím APC-čkem to někdy vyzkouším, to by mohlo být zajímavé srovnání. Teď létám na ten tříčlánek určitě těch 15 minut. Nelétám na čas, ale na konečné napětí baterie, přijímač mám s touto základní telemetrií. Baterii určitě neždímám až na kost. Ta vyšší céčka (zde 35C) budu postupně praktikovat i u dalších mých strojů.
29.5.2017 20:46 Ludek Paral
Ahoj, Toro je můj nejoblíbenější model, létám s ním nejvíce, všeho ostatního se trochu bojím. Plachtění - má rychlou ztrátu výšky, mám tam 8x6. Spíš zkouším let na zádech nebo rychlé průlety, jednak umí být rychlý a pak pekelně rychle zatočí. Přeji hodně letových hodin bez karambolu.
29.5.2017 17:00 Hoki
Toro je dost dobrý model, škoda že už není na trhu. Já lítal s úzkou GWS-8x6 a byla zaplá brzda = hezky to plachtilo. Takže 10-13min blbnutí u země a pak stoupání do oblak a plachtění. Ať dělá jen radost ...
29.5.2017 16:38 OwlCastle
Jo, jo, Toro je super!
Ta vrtule by stačila APC 7x6 a tříčlánek..
SF vrtule není tak účinná a má větší odběr..
Ať se dařííí...
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek