Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1954

Modelář od:1965

Bydliště:Praha 16

Letiště:Modelklub Lipence

Web:http://akn.ic.cz

Stavím a létám polomakety letadel z I. sv. války na 4T a létám elektrovětroně, a to jak ze stavebnic, tak v poslední době hlavně vlastní konstrukce menších rozměrů... a také jsem se vrátil k modelům na 2T spalovací motory.

Ukázat přátelům na Facebooku

Basic

Parametry

Výrobce: LS Model
Jak postaveno: Již hotový model
Kategorie: Hotliner
Rozpětí: 1300 mm
Váha: 700 g
Plocha křídla: 17 dm2
Vrtule: Aeronaut 10x6
Motor: červený Turnigy 2836 - 1000 kV
Elektronika: regulátor Hobbyking 30A (3A SBEC)
Serva: křidélka Waypoint W-060, výškovka E-Flite S75
Baterie: 3s lipoly 2200 mAh

Hodnocení

8.5
z 10 | 6 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Malý pohyblivý větroň, v mém podání slušný warmliner. Zpracování vynikající od LS Model. Můj Basic byl zakoupen nelakovaný/nepotažený a bez vybavení, nicméně s již připevněnými křidélky. Létám s ním od r. 2008. Měl postupně tři druhy motorizace od vlažnější s motorem Axi 2212/34 (Graupner 11x6 s regulátorem Jeti Advance 12 plus), přes silnější s motorem ROTON 200w (Aeronaut 9,5x5 s regulátorem Robotbirds Basic 25A) až k té, jež je popsána zde. Letové časy jsou kolem jedné hodiny nebo i více bez ohledu na zmíněné motorizace. Postupně jsem se dopracoval k poměrně razantnímu modelu, který se nebojí ani silného větru. Zatím jsem spokojený, ale nevylučuji časem ještě energičtější motorizaci. Jedinou závadou, kterou jsem řešil v průběhu létání, bylo naštípnutí trupu v místě ukotvení předního čepu křídla (výsledek razantnějšího létání - jednoduchá oprava přelaminováním).

LS Model již v nabídce Basica nemá. Více info o všech mých verzích na http://akn.ic.cz/Basic/Basic.html

Komentáře

Já jsem v těch pohonech trochu rozpolcený... u Basica to je asi pro dobro věci, protože je rychlý, ale u pomalejších dobře klouzajících strojů jsou ty pomalejší pohony (motory s menším kV) s velkými vrtulemi na druhou stranu někdy velmi příjemné, protože ten menší výkon může být při malých rychlostech poměrně slušně účinný (tedy využitelnost tahu při malé rychlosti modelu) a tím pádem je dosaženo i poměrně slušné stoupavosti... a v zásobě je pak mnohem víc motorového času...
16.1.2015 10:46 JINDRA
Také jsem pošilhával po nějakém menším "LS". Stále mne to láká pro skvělé vlastnosti těchto modelů, i když momentálně jsem záměrně upřednostnil jednu mnohem pracnější kit stavebnici. Všímám si, jak u všech svých modelů vytrvale stupňujete výkonnost pohonů. :-)
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek