Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1976

Bydliště:Sviadnov

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Dogfighter

Parametry

Výrobce: Multiplex
Kategorie: Cvičný model
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 882 mm
Délka: 812 mm
Váha: 800 g
Plocha křídla: 19 dm2
Vrtule: 9x7 sklopka (MPX 332580)
Motor: Turnigy Aerodrive SK3 - 3542-1250kv
Elektronika: Foxy -R45SB
Serva: 3xHS-5065MG, TGY-113MG (směrovka)
Baterie: Zippy 3S, 2200 mAh, 25 C

Hodnocení

6.27
z 10 | 11 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Známý model od Multiplexu, již mnohokrát popsaný a okomentovaný. Pořídil jsem si ho jako doplňkový model do auta - když bude vítr nebo se mi nebude chtít lítat s akrobatem. Nemusí se rozkládat a přitom nezabere hodně místa. Kolega mající taky dogfightera sice navrhuje lítání jako s kombatem a stuhou, ale to zatím nevidím.
Lepeno většinou UHU Porem namísto vteřinového lepidla, kterým jsou lepené jen drobné detaily. Mnohem méně stresu při lepení např. polovin trupu. Nejvíce času při stavbě zabral nástřik. Stříkáno Balakrylem a narovinu přiznávám, že se nejedná o otěruvzdornou barvu, takže už se okolo namáhaných míst (u kabinky) odlupuje. Ale ve vzduchu to bude jedno - tam stejně vidím barevnou šmouhu. Při stavbě jsem, na základě RCmanie, vyřízl trošku místa pro baterii vpředu, takže jsem nemusel ani dovažovat. Regulátor je vedle baterie - před ní jsem neměl místo jej umístit a prodlužovat kabely a regl umisťovat za baterii se mi nechtělo. Postavil jsem verzi se směrovkou - letadlo bez směrovky mi přišlo nějak nekompletní.
Váha 800g je i s bateriema, bez nich 612 g.
3.1.2014 proveden zálet - výchylky nastaveny dle manuálu, expa na DX8 okolo 30 procent - po akrobatech to vypadá, že výchylky jsou nějaké malé, holt to lítá na rychlosti. Po startu bylo třeba vytrimovat jenom výškovku a pak už přišly na řadu nízké přelety. Letadlo je rychlé, spotřebuje pro sebe celou oblohu, nicméně je snadno ovladatelné. Při poklesu pod minimálku nepadá po křídle, pouze se propadne dolů. Nejúžasnější jsou právě rychlé průlety v minimální výšce a následné stoupání do "nevidím".
Přistání vyžaduje relativně dlouhou plochu a následoval dokluz po trávě - rozhodně bude chvíli trvat naučit se přistávat "k noze".
Směrovka se, popravdě, nějak neosvědčila - reakce na ní byly spíše nevýrazné. Pokud bych stavěl znovu, nedal bych ji tam (psáno po 3 startech).

Komentáře

Akorát při namočení,nebo styku s vodou,rosou začne ten film dělat takový mlíko po sobě (začne bělat) ,ale ničemu to navadí,jakmile oschne,okamžitě zmizí. To je při sednutí do mokré trávy,nebo otírání vlhkým hadrem. Mně to slouží dobře. Ředím na hustotu mlíka.
8.1.2014 07:52 JindraS
Díky za tip, o použití Duvilaxu jsem neslyšel, ale můžu zkusit.
5.1.2014 16:11 Wirda
Povedený kousek,ať lítá. Multiplex je záruka dobrého stroje. Dovolím si malou připomínku. Zjistil jsem,že když do barvy na model přimíchám trochu zředěného Duvilaxu,tak to lépe drží a je to přižnější. Navíc celé nabarvené éro samotným Duvilaxem přelakuji a krásně to barvu uzavře,je to hodně pružný,odpustí to dost nechtěných škrábanců a je to otíratelné. Ve finále je to polomatný lesk,asi jako teď ta povrchovka co je na éru. Tak třeba by to mohlo pomoci při potížích s odlupováním barvy ;)
Letu zdar
5.1.2014 11:16 Fidok
koukal jsem na nějaká videa dogfighteru a létají opravdu svižně...vypadají taky dobře,tak at to slouží :-)
4.1.2014 22:21 Boris
Jindro, ahoj. DogFighter je povedené letadlo a ten tvůj pěkně létá (byl jsem na záletu). Dáme společné létání s DogFightery, jako jsme létali Four star a Z 526? Tvůj popis k modelu je přesný, taky si myslím že směrovka není nutná. Dog Fighter je stíhačka.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek