Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1970

Bydliště:Ústí nad Labem

Ukázat přátelům na Facebooku

Pionýr - upoutaný model

Parametry

Výrobce: Já dle plánku J. Fary z č.ABC
Kategorie: Cvičný model
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 650 mm
Délka: 595 mm
Váha: 420 g
Motor: MK - 17

Hodnocení

9.09
z 10 | 11 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Tento model byl můj první v životě 1982, a tak jsem si ho po 30 letech z nostalgie a pro radost postavil. Děkuji dvěma lidem, od jednoho jsem získal oskenovaný plánek z časopisu ABC, a druhá dobrá duše mi prodala za krásný peníz motor MK - 17, který jsem vyčistil v ultrazvuku a je z něho zase krasavec.

Komentáře

Krásná práce. Byl to můj první upoutanec. Rád bych jej postavil, ale nemůžu sehnat plánek.
1.4.2013 21:21 Mek
Děkuji za slova chvály, je to prostě 1. opravdové letadlo, bylo mi v té době 12 let, dnes 42 tak si ho nechám jako památku na ty krásné časy.
16.2.2013 20:36 jpa
Je skutočne fajn že sa našiel niekto ,kto oživil tie nádherné časy z rokov minulých tak voňavých éterom ... Veľmi pekné 5.
16.12.2012 10:48 Mek
Já to tenkrát měl tak, jako kdybych tou pravačkou musel něco napsat, tak jsem všechny upoutance stavěl na leváka 1982 - 1985. Někdy musím oskenovat nějaké fotky z té doby a někam je bouchnout, je jich ale jen 8, na chleba nebylo natož na foťák. :-)
16.12.2012 09:43 Martin_Hynek
Je docela zajímavý,že se ti pravačkou řídilo špatně.Jsem taky levák,ale s upoutancem jsem letěl jako ostatní ,pravačkou a neviděl jsem v tom problém.Asi to má každý jinak.
15.12.2012 16:22 Mek
Ahoj Veko, na lítání ho nemám je vystavený na dílně v práci jako vzpomínka, protože doma není kam. S tou hadičkou a trubičkou máš pravdu, ale to že mám T, motor a nádrž zrdcadlově má jen jeden důvod, tehdy jako levák jsem s půjčeným letadlem pro praváka koukal za ruku a pravačkou bych to rozmlátil hned. :-) Tvé stránky navštěvuji máš tam dobré rady a návody.
15.12.2012 14:24 veka1
Nazdar strejdo.
Má pocit, že se vloudila nejaká chybička, ne? To s tím chceš létat ve smyslu hodinových ručiček? Nebo z jakého důvodu jsi přehodil motor a nádrž na opačnou stranu trupu ,obrátil T- čko a vývod lanek jsi přemístil na pravé křídlo, vzhledem k původní konstrukci??
Nebo ty fotky jsou "optická iluze" ? Jenže nápisy jsou správně, tak mi to jako převrácené fotky nepřipadá.
Když okud se jedná o nostalgii, pak výběr modelu chápu a chválím provedení (první model ... vzpomínky) .
Pokud se jedná o výběr letadla s kterým chceš v současnosti poletovat považuji to za krok stranou. Ne že by to neletělo, ale.... to je však na delší debatu. Skus např.Skype ( vekamodel) pokecáme . . .
Pozn.koukám že máš historickou nádrž, jen by bylo dobré ovzdušňovací trubku ( spodní) seříznout šikmo proti směru letu, nebo nastavit šikmo seříznutou hadičkou. Plnící ( horní) pak po naplnění uzavřít kouskem bužírky zaslepné nýtem ,nebo uříznutým dříkem šroubu M3 s hlavičkou. Hadičky použi neoprénové,... silikonová od detonačního paliva velice rychle nabobtná a můžeš ji vyhodit( stačí jedno lítání) . Přívod paliva , tak jak máš bude dělat problémy s dodávkou paliva ( bubliny) takže hadičku zkrátit a napřímit.

veka1
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek