Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1976

Bydliště:Sviadnov

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Gemini

Parametry

Výrobce: Multiplex
Kategorie: Cvičný model
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 920 mm
Délka: 920 mm
Plocha křídla: 34 dm2
Motor: Turnigy Aerodrive SK3 - 3536-1200kv
Elektronika: Turnigy Plush 40A
Serva: S,V: D-MG16, Kř: HXT900
Baterie: Zippy 2200mAh, 3S

Hodnocení

6.67
z 10 | 6 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Osvědčený model od Multiplexu. Při stavbě jsem poprvé jsem zkusil stříkat EPP - nějdříve modelářskými barvami od Pelikána, to byla slepá cesta - špatně držely, ucpávaly stříkací pistolku, velká spotřeba. Potom jsem zkusil obyčejný Balakryl a to bylo o třídu lepší. Bohužel ani ten není zcela otěruvzdorný. Dneska bych na exponovaná místa (konce křídel, kryt na baterii, kužel ... dal pásku nebo další vrstvu. Na snímcích jde vidět stav po polovině sezóny - něco otřela tráva neco kufr auta - kritické to však není.
K létání - při malých vychýlkách především křidélek je to velmi poslušný model na "večerní polétání". Při plných výchylkách (a expech) se dají zalétat akrobatické prvky (let na zádech, nožový let, výkrut .. ) Jediné, co se mi nedaří, je vis na vrtuli.
Přistání je trošku oříšek v závislosti na povrchu - čim vyšší je tráva, tím náchylnější je model na převracení na vrtuli (podvozek by chtělo posunout trošku vpřed před těžíště), mnohdy přistanu, model popojíždí a skoro v nulové rychlosti se pomalu překlopí. Po pořízení větších koleček a odstranění bačkůrek se efekt převracení hodně zmírnil. Na uválcovaném poli (jedno takové sousedí s letištěm) je přistání bezproblémové a model krásně dojede. Na betonu by to šlo nejlépe, ale takové letiště v okolí nemám.

Aktualizace 17.8.2012
Otestoval jsem větší vrtuli 12x7, Turnigy, dřevo - letový projev se kupodivu moc nezlepšil, naopak, letadlo bylo nutné po přidání plynu zatočit křidélky proti vrtuli. Pocitově to létalo rychleji a méně na pohodu. Byl jsem sice blížek k visu na vrtuli, ale nebylo to ono - možná, že Gemini k tomu fakt není vhodné. :-)
Drobná úprava, která výrazně zlepšila přistání bylo vyhnutí podvozku dopředu odhadem o 5-6 cm. (Vytáhnout podvozek z letadla, ohnout ve svěráku - 10 minut max.) Přistání i vzlet z trávy je nyní naprosto v klidu, včera jsem si užíval i mezipřistání. Rozhodně doporučuji provést - je to mnohem snadnější, než shánět nový podvozek a dávat ho blíž čumáku.

Komentáře

Dík, inspirace potěšila.

Ještě jeden tip.
Všechny moje EPPčka mají křidélka vyříznutý a vsazený na panty.
Serva se pak přetahují jen s odporem vzduchu a ne navíc s odporem EPPčka.
Kam je nasavím tam zustanou a nic jim neklade odpor.
Buď dvám koupené, nebo, když si chci hodně hrát tak si je vyrábím z uhlíkové trubičky a uhlíkového drátu. viz múj UIQUE MkIII.

Hop
6.9.2014 14:35 JindraS
@Hop: Až náhodou jsem objevil komentář. Rozhodně jsem se inspiroval, to nepopřu. :-)
Jinak Balakryl celkem vydržel - až na část kolem krytu - tam je prostě odřený, příště bych to asi taky oblepil páskami nebo nalakoval.
23.3.2013 22:50 -------------
Skoro jakoby si z oka vypadli. http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=3022. (neopisoval jsi :) ). Ještě by to chtělo trochu vyšperkovat.
S tím podvozkem máš pravdu. já to taky řešil vyhnutím dopředu ale mám (měl jsem) jej tuhý. Tím že moc nepéroval byl na nerovnostech poslušnější. Dobře je vidět na fotce s plovákama. Náběžky jsem proti odírání polepil obyč PVC páskou a snesou i tvrdší zacházení. Hrany konců křídel mám natřené barvou vlastní receptury. Směs laku barvy a lepidla což je docela tvrdé. Nátěr je popsán u mého modelu.
Já nyní dělám generálku. Zapíchl jsem jej předloni na plný plyn po startu do země. (zaseklé křidélko kusem trávy či co právě po mezipřistání) a nějak nebyl čas na opravy ani na létání.

Hop


8.7.2012 14:33 JindraS
Kola mají průměr 76 mm, šířku 26 mm. Nechal jsem původní drátový podvozek. Experimentoval jsem i s jiným odpružením (mezi kola jsem napnul lanko a pak gumu mezi trup a lanko jako pružinu). Na trávě to moc nepomohlo, na poli to bylo jedno.
6.7.2012 14:12 deedee_ibm
Jakej mas ted prumer kolecek? A nechals tam puvodni dratovej podvozek, anebos zamenil za tlustsi? Dik
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek