Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Bydliště:Otrokovice

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Nebeská Blecha

Parametry

Výrobce:
Kategorie: Maketa
Rozpětí: 330 mm
Váha: 22 g
Vrtule: Hořejší
Motor: 2g Hořejší
Elektronika: 1g regulátor
Serva: 1,5g
Baterie: 100mA

Hodnocení

9.29
z 10 | 28 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

2g motor: http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdukt.aspx?objcislo=0953
serva:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11735__HobbyKing_Ultra_Micro_Servo_1_7g_for_3D_Flight_Right_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11737__HobbyKing_Ultra_Micro_Servo_1_7g_for_3D_Flight_Left_.html
regulátor: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11737__HobbyKing_Ultra_Micro_Servo_1_7g_for_3D_Flight_Left_.html
vrtule:http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdukt.aspx?objcislo=1060
příjimač: Orange 2g
Ještě přidat obtisky, ale to se musím ještě naučit.
Nebeská blecha byla postavená jako pokus, jak velké letadlo jde ještě postavit bez nějakého speciálního vybavení.
Na lítání je potvora. Vůbec se nedivím, že se na tom hodně lidí zabilo.
Toto je druhý kus který jsem trochu vylepšil, rychle vyfotil a dal jsem, ještě než s ní začnu bouchat o zem. Ta první už vypadá jako by prošla druhou světovou jako válečné letadlo.

Komentáře

Ahoj, blech jsem postavil asi pět v různých velikostech a musím říct, že všechny do jedné létaly naprosto super a na první pokus. Byly to typy HM 14, 293 a dokonce jedna moje vlastní konstrukce. Momentálně dokončuji HM 14 v polovičním měřítku, tak doufám že bude létat také. :-) Ta tvá je pěkná, ale problém bude v použitém klenutém profilu, ale i tak by létat měla.
19.6.2013 10:10 honzispg
Krásná práce.
Skutečne docházelo k venturoho jevu vlyvem překrývajících se křídel. A nepřidala tomu ani ostrá náběžná hrana, kde se při snaze vybrat tento letový režim při větším přitažení odtrhly proudnice na předním křídle a blecha ška k zemy jak šutr. U dalších verzí Mignet prodloužil trup, křídla posunuldál od sebe aby se vájemně nepřekrývala ovkádání křídel(u HM-14) přepákoval i na zadní NP tak že šli vzájemě proti sobě a použil profil s kukatou náběžkou. Pak už byla blecha bezpečná.
Ve francii dodnes létá bezpečně nespočet nebeských belech různých variant.

Ja si NB postavyl taky 1000mm s originálním ovládánim a chová se stejně jankovitě jak popisuješ ty i když jsem volil verzi, která by tyto neduhy mít neměla.
Postupně na ní laboruji s těžištěm, potlačením motoru, úhlech sežřízení, ale pokaždém letu jde na dlouho do hangaru než se vzpamatuju a odhodlám jí znovu provětrat. Nerad rozbíjím :O)
30.1.2012 20:06 mirak
Ano, servem je ovládané natáčení předního křídla. je to to stříbrné táhlo co je vidět na fotkách. Myslím, že by letovým vlastnostem prospělo kdyby křídla byli napevno a letoun se ovládal kapkou na zadním křídle. Jde vytrimovat tak, že letí úplně sama jak volňák, pak přijde závan větru co s tím hodí, nebo trochu větší náklon v zatáčce a dostane se to do spirály která jde tak špatně vybrat až se člověk orosí. Vysvětluju si to tak, že jak se pri přitažení přibližuje odtokovka předního křídla k náběžce zadního, tak se "Venturiho jevem" urychlí proud vzduchu na horní straně zadního křídla a na něm naroste vztlak. Protože je za těžištěm, tak se snaží překlopit letadlo směrem "těžký na čumák" . A letadlo se chová jakoby pilot ne přitáhl ale potlačil. Nebo to taky může být změnou působiště vztlaku při změně úhlu náběhu křídla. Prostě NESEDL bych do toho ani omylem.
30.1.2012 17:38 were
Vsak on pan Bina tu co je zavesena v technickem Muzeu rozletal az po 30ti letech :o) Drzim palce at ta druha uz leta k plne spokojenosti! Muzu se zeptat, ovladani je stene jako u originalu, tzn zmena uhlu nabehu predniho kridla, motor a smerovka?
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek