Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1968

Modelář od:1977

Bydliště:Pardubice

Letiště:Podhořany, Pardubice Nová Cihelna

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Rainbow EP

Parametry

Výrobce: Phoenix
Kategorie: Cvičný model
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1600 mm
Délka: 1100 mm
Váha: 1600 g
Plocha křídla: 48 dm2
Vrtule: GWS 11/7 HD
Motor: AXI 2814/20
Elektronika: Regl-SPIN 33, RC JR 9PCM-JETI DUPLEX
Serva: 2x HS 225HB , 2x HS 422
Baterie: LiPol 11,1V 2200mAh

Hodnocení

7.5
z 10 | 16 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Stavebnici jsem koupil jako vrak s rozšlápnutým trupem od prodejce kterému se vrátil zásilkovou službou poškozený.
Vše opravil.Když jsem montoval motor, říkal jsem si jestli ho to alespoň utáhne.Ale všechno dopadlo dobře a z vraku se stal můj miláček.Krásné pohodové lety v trvání 15 minut.Přemety, výkruty(sudovité),na zádech se mu moc nechce vzhledem k profilu s rovnou spodní hranou.Ale neuvěřitelně hodný model s velkým rozsahem rychlostí a neskutčnou minimálkou.Starty a přistání jako po šňůře.Prostě paráda!Tenhle model prodává i Graupner pod jiným označením a v jiné barvě.

Komentáře

Pohodové éro.Přeji hodně letů!!!!
5.12.2009 08:01 manta
Lože křídla jsem nijak nevyztužoval a nejsou s ním problémy.Co se týká lišt horní části trupu tak tam jsem to opravoval protože to bylo rozmačkané.Hned za křído jsem vsadil destičku balsy a do ní jsou zapuštěné nosníky.Některé nosníky jsem vyztužoval podlepením balsovými lištami a trojúhelníčky.Ale bylo to fakt jen kvůli opravě.Vše ač nevypadá je dost pevné.Kola jsou původní.Létám jak na asfaltu tak na louce a nejsou s nimi potíže.Klapky jsem zkoušel včera, ale abych pravdu řekl,to éro dokáže letět tak pomalu že rozdíl je téměř neznatelný.Odběr jsem zatím neměřil.Taky si myslím, že někdo by asi potřeboval silnější motor, viděl bych to třeba na AXI 2820/12, já létám dost na pohodu a je to vlastně velký a obratný park-fly.Diferenciaci používám téměř vždy ale na každém éru jinak.To se musí vyzkoušet.
4.12.2009 20:54 El_Prezidento
Ahoj, taky ho dokončuju. Připadá mi dost poddimenzované lože křídla - vystužoval jsi??? Já tam vlepuju pár smrkových lišt a kousek uhlíku. Nejsem rovněž moc nadšený, že lišty horní části trupu jsou vlepeny do přepážky bez výztužných trojúhelníků, jak Ti tenhle uzel drží??? Rovněž jsem osadil větší kola, podvozek mi připadá dost tvrdý. Podle fotky jsem koukal že sklápíš křídýlky i jako klapky, nebo se mýlým??? Nastavoval jsi nějakou diferenciaci? Jaký máš v týhle konfiguraci proudový odběr, ted pokud jsi to měřil.
Jsem rád, že píšeš o příjemných letových vlastnostech, na to se těším.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek