Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1963

Modelář od:1970

Bydliště:Frýdlant nad Ostravicí

Letiště:AK Frýdlant, LKFR

Po čtyřiceti letech jsem si v r. 2015 opět vzpomněl na klukovská léta a pěkné zážitky s mými modýlky. Protože už nemůžu kvůli zdraví pokračovat v mých současných koníčcích (paragliding a horské kolo), zkouším opět modelařinu a létání s nohama na zemi.
Loni jsem jako začátečník zvolil Conscendo s gyropřijímačem naprogramovaným na SAFE s tlačítkem "panika" a hodně mi to pomohlo pro získání základních letových návyků. Pak jsem šel do většího větroně Gama 2100 se vztlakovýma klapkama, no a po hodinách ve vzduchu a získání určité jistoty jsem chtěl zkusit něco postavit vlastnoručně.
Nyní navrhuji a stavím eroplány podle plánků, taky vlastní konstrukce.

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

PILATUS PC6

Parametry

Výrobce: Postavil sám podle plánku Zd. Rašky
Jak postaveno: Podle plánku
Kategorie: Polomaketa
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1600 mm
Motor: Ray combo
Elektronika: Spektrum
Serva: GO-13 , E-Max
Baterie: 3S 2600mAh

Hodnocení

9.88
z 10 | 8 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Zdravím všechny, po nějaké době mám opět něco nového. Chtěl jsem si postavit nějaký motoráček, v podstatě pro začátečníka (létám zatím elektrovětroně). Zalíbil se mi Pilatus podle plánku Zd. Rašky, který má "na svědomí" spousty krásných modelů.
Takže jsem doplnil zásoby materiálu, bižuterie a elektroniky, no a hurá do akce. Stavba šla pěkně od ruky, určitě i díky krabicovému tvaru trupu (troufl jsem si potáhnout jej nažehlovací fólií). Konstrukční křidélka a klapky jsem zavěsil na hmoždinkové panty (pracuje se s nimi rozhodně lépe, než s plochými závěsy). Docela jsem si vyhrál s podvozkem, ale mám obavy, že nebude nijak pevný a budu často rovnat dráty. Zatím nemám přední kabinu, koupil jsem hotový výlisek kabiny od Graupnera, ještě ho musím připasovat a zalepit. Taky jsem nainstaloval LEDky do konců křídel a na trup, budou svítit trvale i přerušovaně. Ve spodku trupu mám prostor pro padáčky atd., víko otevírám do strany. Celkem tak mám obsazeno sedm kanálů.
A teď už jen zalítat

Komentáře

5.3.2019 06:58 smyk
Moc hezké a pěkně zpracované. Ten podvozek bude zřejmě opravdu nutno nějak zpevnit, nebo zhotovit nový. Přeju mnoho hezkých letů a přistání.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek