Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Bydliště:Písek

Letiště:Písek

Ukázat přátelům na Facebooku

Rytmus Mini EVO2

Parametry

Výrobce: VH model
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: Hotliner
Materiál: Laminát + balza
Rozpětí: 1670 mm
Délka: 850 mm
Váha: 1250 g
Vrtule: 12x8
Motor: Hyperion GS3020-8
Elektronika: Regulátor 80A
Serva: 5x14g
Baterie: 3s 2200mAh 60C

Hodnocení

9.5
z 10 | 2 hlasy – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

I když už zde na RC Album tento konrétní model vložil jeho nový majitel, tak si myslím, že si Rytmus Mini EVO2 zaslouží se o něm rozepsat o něco více, protože se o něm vlastně na internetu nedá nalézt vcelku žádná informace a to ani na stránkách výrobce a myslím, že je škoda o této verzi vcelku známého modelu nevědět. Je až divné, že ho má výrobce v nabídce už 3 roky, ale na stránkách nemá o tomto modelu jediný technický údaj či fotografii...

Já jsem na tuto klapkovou verzi Mini Rytmuse jsem narazil úplně náhodou a to tak, že jsem se výrobce zeptal, zda by šlo model původně ovládaný jen křidélky objednat i s klapkama. Odpověď přišla záhy taková, že model je již vyvinutý a jmenuje se EVO2, který má kvůli klapkám i trochu zvětšené rozpětí. Slovo dalo slovo a já si objednal myslím pátý kus, který v této verzi přišel na svět.

Jsem velmi veliký detailista a tedy po té co jsem model přivezl domů, tak přišla na řadu kvalitativní prohlídka, zda je vše jak má být. Musím říci, že kvalita modelu byla naprosto vynikající a když už jsem nevěděl kde nalézt vadu, tak jsem objevil nějaké smítko pod fólií a pár bublinek pod nápisem na křídle, ale to už jsem opravdový hnidopich, protože jsem hledal kraviny jen abych něco negativního našel :-) Model byl maximálně předpracovaný, že vlastně jediná práce byla zabudovat RC soupravu. Trup měl v sobě vyfrézované všechny chladící otvory, otvor pro servo v kýlovce a také otvor pro táhlo výškovky. Také byly hotové všechny závity a křídlo mělo již i zalepené kolíky v křídle, tedy práce na modelu byla opravdu minimální. Barevné provedení bylo udělané na mé přání s tím, že jsem si objednal spodní stranu modelu žlutou a už při objednávce modelu jsem věděl, že si doma dožehlím černé pruhy tak, aby vyšly přes kryty serv, které jsem pro dokonalost nastříkal černou barvou. Co se týká zpracování, tak bych chtěl vytáhnout tři věci. Křídla bezchybně vybroušená s konci zvednutými do mírných wingletů, to je opravdová lahůdka. Spojka křídla je z laminátové kulatiny a musím říct, že jsem nikdy na modelu tohoto typu lepší spojku neměl. Její těsnost v pouzdrech křídla je absolutně dokonalá a má naprosto nulovou vůli. Při zasunování a vysunování spojky je cítit, jak se okolo ní tlačí vzduch a přitom není třeba žádné veliké síly na její vytahování. Na tuto spojku žádné kovové spojky, které jsem zatím kdy měl v ruce prostě nemají. A na závěr kvalita velmi pevného trupu je opravdu vynikající. Trup na sobě nemá jakoukoliv malou chybičku a není nijak dodatečně kitován a dostříkáván, jako jsem poslední dobou viděl u trupů od různých jiných výrobců.

Model jsem osadil Motorem Hyperion GS3020-8, který z 3S 2200 mAh baterky bere s vrtulí 12x8 poctivých 70A, tedy 750W příkonu při letové váze modelu 1250g bylo velmi příjemných. Výškoměr nemám, ale do nevidím se to dralo za pár vteřin :-)

Co se týká kluzu, tak po pravdě jsem model očekával ještě o něco svižnější. Model má sice rychlejší profil MH-32, ale myslím si, že by si zasloužil ještě tenčí křídlo s nějakým ještě svižnějším profilem, protože na tak malou štíhlost křídla je profil zbytečně tlustý a třeba pronikavost modelu proti silnějšímu větru není to co bych si představoval. Na klapkách se model choval velmi spořádaně a přistání byla tedy vždy jako do peřin. Pád po křídle na malé rychlosti model nezná, ale to je čistě na majiteli, jak si model seřídí. Nejčastější chybou pilotů u modelů tohoto typu je, že mají zbytečně velikou výchylku na vejškovce, no a pak se diví, že jim éra tohoto typu pořád vrtají... U modelu mne trochu mrzela jedna věc a to, že nešel seřídit do naprosto rovných výkrutů a vždy je dělal nějakým způsobem sudovité, ať jsem seřizoval, jak jsem seřizoval. To je rozdíl od jiných modelů tohoto typu, které jsem měl a které se mi vždy podařilo vyladit tak, aby výkruty dělali přesně v ose trupu a lítali i ve vejkrutu naprosto rovně jako po kolejích.

Za zpracování tohoto éra dávám 10 bodů z 10ti, zpracování je naprosto perfektní a bez jakýchkoliv kompromisů. Za letové vlastnosti dám 8 z 10ti, ale to jsou jen mé osobní pocity a také zkušenosti ve srovnání s modely této kategorie od jiných výrobců které jsem kdy vlastnil. Je třeba si ale uvědomit, že toto není žádný soutěžní speciál, ale model pro radost, na vyblbnutí a spoustě modelářů může posloužit jako dobrý vstup do kategorie hot/warm-linerů s plnou mechanizací křídla a s parádní stoupavostí i při použítí jen 3článkového akumulátoru.

Rytmus Mini EVO2 je nejmenší model s děleným křídlem s klapkama, který se dá v našich krajích sehnat, což byl vlastně důvod, proč jsem si ho pořídil a tedy kdo shání model maximálně skladný a přitom velmi pevný, tak je to určitě pro rekreačního letce zajímavá volba a můžu ho jen doporučit :-)

PS: co mne štve na RC album je, že když sem člověk vloží pěkné ostré fotky modelu, tak jsou automaticky kvalitativně degradované na strašnou neostrou kvalitu. Kdysi jsem to psal správci, ale koukám, že se od té doby nic nezměnilo a přitom původní staré RC album toto nedělalo... :-(

Komentáře

Popis parádny ako aj ero,len mi vysvetlíte ako sa vam tam podarilo zabudovať,,Rc supravu,,
19.3.2017 09:44 ZbynekChalupny
To co bylo popsáno o tomto éru, můžu jen potvrdit. Trochu jsem změnil Li-pol(4S) a vrtuli(10x8) a je to opravdu malý čertík. Díky klapce v kombinaci s křidélky dokáže i vcelku slušně točit termiku, nebo najednou zdivočit. Je to teď můj nejoblíbenější a nejčastěji létající model. Ještě jednou díky hlavně za rady jak ho seřídit a létat.
17.3.2017 21:45 were
Paradni popis, velmi prijemne se mi to cetlo. S tou kvalitou fotek je to vazne hruza, snazim se vzdycky vybirat co nejlepsi fotky a pak mi je album takhle sprzni. Taky mam pocit ze stare album tenhle problem nemelo.
Zmensit fotku na mensi rozmer nez jaky se pak zobrazuje, to proste no comment...
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek