Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1963

Modelář od:1972

Bydliště:Kyjovice

Letiště:LMK Zbyslavice

Web:http://lmk gradient zbyslavice

Modelařím sám odmala a poté co jsem se oženil, tak s tchánem. Neměl bych to říkat nahlas, ale ženu jsem si vybíral podle koníčku nastávajícího tchána (to je samozřejmě legrace). Radši stavím než lítám, ale s větroněm v aerovleku a navíc z klasických materiálů mě to chytlo.

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Lisování kabiny pro Blaníka

Parametry

Kategorie: Polomaketa

Hodnocení

9.67
z 10 | 3 hlasy – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Tak jsem se pustil do lisování kabiny Blaníka. Na netu jsem našel, jak někdo nahřívá folii k lisování nad spirálou elektrického grilu. Musel jsem to dělat několikrát, ohřát, natlačit na kopyto - ještě to nebylo ono a tak asi napotřetí jsem byl s lisováním spokojený.

Komentáře

To pečení v troubě vím, že se to tak dělá, ale já to chtěl jenom vyzkoušet a ono to šlo i na té spirále. PET lahev by mi na tu kabinu nestačila, je to pro Blaňoura 3 200 mm rozpětí. Až ho dám dohromady, tak ho tady taky hodím. Je to sice už starší kus, lítá od roku 2011, ale teď jsem mu "ušil" nový kabát - podle Blaníka ze Zábřehu u Opavy.
3.1.2017 21:00 TomPokorn
Taky jsem laboroval a zkončil u PETky CocaColy a horkovzdušné pistole. Jenže PET je termoset a při větším zahříváním se smrskává tak se musí rychle a s kleštěma.
3.1.2017 17:25 Pavel_Nisser
Já peču folii v horkovzdušné troubě a poté vakuuju vysavačem v přípravku...nejvíc času zabere přišroubování folie do rámečku :-))))
3.1.2017 17:17 OwlCastle
Nechci se tu rozepisovat, ale máš-li zájem mrkni na mé stránky, tam jsem to popsal jak jsem uměl.. :-) : http://www.wwii-rcmodely.mypage.cz/menu/modelarska-kutirna/vyroba-kabin-peceni-nebo-rozneni
3.1.2017 15:02 laky_one
také používám horkovzdušnou troubu,jen s tim rozdílem že musim zkousnout řev drahé polovičky že je doma trochu smrádek :-)),mám spíš dotaz,jak docilite aby kabinka byla lesklá a uplně průhledná,stále to mám takové matné :-( ,holt začátečnicky laboruju,diky
3.1.2017 13:21 Razgec
Také jsem dělal kabinku a to z PET lahve, na P-38 o rozpětí 1000 mm.
Jen místo el.grilu jsem použil horkovzdušnou troubu.
Kopito jsem pevně zaklínoval v lahvi s uříznutým dnem (nejvíce se osvědčila Coca Cola 2l) a dal do trouby na 5-7 min. při cca 170°C.
Je třeba vše několikrát vyzkoušet a trochu laborovat s časem a teplotou. Myslím, že napoprvé se to ještě nikomu nepovedlo...
Očekávaný výsledek však byl až překvapivě dobrý.
Jinak tvoje kabinka je velice povedená.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek