Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených
Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

TIDEWATER

Parametry

Výrobce: Flyzone
Jak postaveno: Již hotový model
Kategorie: Cvičný model
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 1055 mm
Délka: 915 mm
Váha: 905 g
Plocha křídla: 20 dm2
Vrtule: noname
Motor: noname střídavý 28-30-1300kV
Elektronika: Jeti R8 + Jeti MUI50; regulátor noname 30A
Serva: noname
Baterie: Lipo 3s 2200mAh

Hodnocení

Tento model zatím nikdo nehodnotil...
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Letově, vzhledově a funkčně zatím nejlepší hydroplán, který jsem měl a mám. Model otestoval před lety v časopise Model Hobby můj kamarád, přesto jsem si Tidewatera pořídil k vodě až letos.

S baterií 3s 2200mAh je letová doba přes 20min, odběr proudu při plném plynu kolem 15A. Doporučuji ale létat max. kolem 10 minut, pak si dát přestávku, přirazit ke břehu a nechat vychladnout regulátor, který dost topí a v trupu je bez přístupu vzduchu, nemá se tam jak chladit. Na jednu stranu je to dobře u hydroplánu, že se vám tam nedostane voda, ale na druhou stranu musíte myslet na regulátor a nelítat s ním příliš dlouho. Zahřívá se i při letu na půl nebo čtvrt plynu. Jinak je spolehlivý. Výchylky doporučuji nastavit spíše menší než větší (oproti návodu).

Jinak jak popsal kamarád v recenzi na tento model, doporučuji udělat proti stavebnici tyto úpravy : vyztužit směrovku uhlíkovou trubkou 5mm, vyztužit výškovku uhlíkovým páskem, podložit na jedné straně výškovku, aby byla zadní kormidla souměrná, vypodložit lože motoru podložkami = zvětšit vyosení motoru směrem nahoru, vyvážit noname vrtuli.

Pokud si upevníte páskem pohonnou baterii (suchý zip nestačí), zvládne i pokusy o akrobacii a základní akrobatické obraty. Baterka musí ale opravdu držet. Máme vlastní nepříjemnou zkušenost. Jinak zvládne poletovat i za mírného větru a s malými vlnkami na hladině. Plováky na křídlech opravdu pomáhají při pohybu po hladině.

Kdo hledá opravdu hodné a pohodové letadlo k vodě, mohu doporučit.

Komentáře

Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek