Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1984

Bydliště:Praha 7

Letiště:Škvorec-Zlatá, Velká skála

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

RC Super Vilík

Parametry

Výrobce: Pecka modelář + Já
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: Ostatní
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 420 mm
Vrtule: 6x3
Motor: 5g Turnigy
Elektronika: Frsky 4CH, 6A ESC
Serva: 2x Waypoint 060
Baterie: 2S Lipol 250 mAh

Hodnocení

6
z 10 | 2 hlasy – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Kdysi jsem viděl RC modifikaci malého házedla z EPP na RC. Protože mi doma zbyla RC výbava z havarovaného dvojplošníku viz. moje galerie, tak jsem využil velikonoční slevy a koupil za 175 Kč výše zmíněný model Super Vilík. Potisk se mi sice moc nelíbil, ale ve vzduchu stejně na 5 m není nic vidět.
Ke konstrukci. Úprava proběhla za dva večery. Modifikace spočívá odříznutí špičky trupu cca pod úhlem 3° dolů a nalepení motorového lože z balzy tl. 3 mm. Uchycení výškovky jsem kompletně zrušil a výškovku zavěsil za náběžnou hranu jako plovoucí na plastové panty ( lepeno tavným lepidlem ). Páky směrovky a výškovky jsou kupované MP Jet. Úprava směrovky zahrnovala pouze odříznutí spodní části původní směrovky, odříznutí kormidla a odříznutí kusu zadní části ocasu modelu. Odříznutým kusem ocasu jsem nastavil uchycení plovoucí výškovky. Náhon kormidel je ocelovou strunou 0,8 mm v průměru v bovdenech. Náhon výškovky jsem musel předělat z provedení, kdy byl bovden tažen po trupu na uchycení balzovými nosníky odsazeně od trupu, aby nedocházelo k překrucování měkkého uchycení pantů. Z druhé strany je náhon směrovky, tentokrát klasicky po trupu v zářezu. Serva jsou použitá Waipoint 060 a jsou položena co možná nejvíce vzadu, co mi dovolovaly kabely k přijímači. Servo výškovky trochu chroustá, ale běhá plynule ( asi se na něm podepsal pád předešlého modelu). Motor je pužit 5 g Turnigy a 6 A regulátorem téže značky. Baterie má kapacitu cca 250 mAh a napětí 7,2 V ( 2S Lipol ).
Dnes proběhl zálet. Poprvé s vrtulí 4" ve větru, po pár pokusech vždy následoval pád do levé vývrtky. Podruhé odpoledne po dešti jsem se pokusil model zaklouzat a vlivem malé startovní rychlosti mi model spadl a poškodila se vrtule. Použil jsem tedy vrtuli 6x3", dal plný plyn hodil a ejhle ono to letělo a celkem rovně, akorát jsem musel vytrimovat výškovku směrem přitaženo.
Model se musí držet pod plynem, jinak se prosedá ve vodorovném přímém letu v zatáčkách nepadá do vývrtky, ale kvůli prosedání se musí přidat plyn.
Co říci závěrem, mám za sebou cca 5 startů.

Komentáře

Dobrý deň.
Chcel by som sa spýtať, že ako mate riešenu smerovku, lebo mne sa oba jedna strana vyskovky dáva do hora a druha iba troska a to tiež iba blízko smerovky
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek