Album modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1982

Modelář od:1982

Bydliště:Polička

Letiště:HB

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

č.1

Parametry

Výrobce:
Jak postaveno: Podle plánku
Kategorie: Na ven
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 600 mm
Délka: 670 mm
Váha: 53 g

Hodnocení

10
z 10 | 3 hlasy – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Krásný model házedla postavený klasickou cestou podle plánku J. Schiferdeckera. Ze začátku jsem bojoval s kruhovým hodem, ale už se pomalu zlepšuji;-)

Komentáře

Díky za odkaz a informace. Jo, jo determizátor řeším - dal jsem dohromady olůvkový dle návodu od pánů Slavíků, který funguje spolehlivě. Bohužel ho zatím musím ovládat doutnákem, protože mi pan Kalina potvrdil dodání vizkozních časovačů cca za měsíc. Tak to pak předělám;-)
16.2.2016 07:29 PeePo
Ešte by sa tam hodil determalizátor aby neuletelo alebo pri treningu ste sa veľa nenabehali :D ja používam viskozny casovac a lamaci trup : http://www.rcportal.sk/mag-am5532
14.2.2016 10:21 Rocky_MK
Díky za info a video, létá to skvěle.
14.2.2016 10:14 pozorovatel
No nejsem si úplně jistý, zda já jsem ten pravý pro rozdávání rad o kruhovém hodu...sám se to zatím také učím... Na následujícím odkaze je video perfektně provedeného kruhového hodu kolegy Tomáše, se kterým se potkávám na soutěži https://www.youtube.com/watch?v=jhMyxWvi6Xs
Btw... nakroucení mám dle plánku, který je publikovaný v časopise VL 1/2012: obě uši 1,5 až 2mm negativ, ve střední části pravého křídla pozitiv cca 1mm. + jsem si přidal - SOP mám vykloněnou tak, aby nutila model kroužit pravé kruhy a trochu tomu napomáhám i nakroucením MOP. Pokud se vše podaří model vyhazuji do mírné levé zatáčky ve které nastoupá výšku, pak si "sedne" a začne kroužit pravé kruhy.
Ten hod je potřeba trénovat a to nejlépe na hodně měkkém podkladu - rozmočená louka je nejlepší;-) Takových hodů, jak zde popisuješ jsem tam napral více než padesát a pořád se mi taky daří;-)
Hodně zdaru!
13.2.2016 18:38 PeePo
prosím vas plán je niekde na internete ? dakujem sezona zacina pomaly a ja nemam ziadne hadzadlo nachystane.
13.2.2016 15:38 Rocky_MK
Kdysi jsem postavil volné házedlo pro kruhový hod, ale nikdy se mi nepovedlo ho zalétat. Na klasický hod letělo výborně, ale při kruhovém hodu letělo nahoru takřka po přímce, následoval souvrat a bagr do hloubky několik cm (ve vlhké hlíně). Můžu poprosit o informace, jak to máš seřízené? Stoupá to po exponenciále a pak krouží dolů?
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek