Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1962

Bydliště:Kladno

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Zero A6M2-K

Parametry

Výrobce: FMS
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: Polomaketa
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 1400 mm
Délka: 100 mm
Váha: 1750 g
Vrtule: APC 14x10
Motor: FMS 500kv
Elektronika: FRSky
Serva: FMS
Baterie: 4S 2700 mAh

Hodnocení

9
z 10 | 6 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Známý model Zera z produkce FMS.
Po první odlétané sezoně jsem slíbil Zeru, že ho zbavím ne moc atraktivní zelené kamufláže, pak jsem mu to ještě slíbil dvakrát a a po této třetí sezoně kdy už byl povrch modelu řečeno slušně "dost ojetý" a ošahaný v místech za které model beru do ruky, a také dost otlučený ovšem nikoli od havárií ,ale od vnitřních dveří výtahu v domě kde bydlím....čímž bych chtěl poděkovat EU,že mi zmenšila o 20 cm výtah :-(.
Tak jsem dodržel co tři roky slibuji.
Zelená na původním modelu byla fádní a znázorňují kamufláž restaurovaného Zera z USA a ještě k tomu ne moc pravdivou.Řekl jsem si,že kamufláž trošku obzvláštním, sehnal jsem z Číny ještě jednu kabinu a rozhodl se pro cvičnou verzi Zera.
Kabinu jsem rozříznul, prodloužit dalším dílem z druhé kabiny, model v nejhorších místech vytmelil a nastříkal barvou.
Jen pro zajímavost dodnes se bádá zda cvičná japonská letadla z období druhé světové byla oranžová či žlutooranžová či snad pouze žlutá.
A výsledek je na fotkách.
Nečiním si nárok na označení polomaketa spíše bych model označil maximálně za čtvrtmaketu . Vrtule je dvojlistá, jelikož původní třílistá se za letu roztrhla a tím nenávratně zničila i původní kužel, který měl správný tvar. Na modelu je klasická náhražka Du-bro, protože původní kužel jsem nesehnal.
Kupodivu tři roky vydržely i el.podvozky ale při posledním letu v říjnu odmítly poslušnost tak jsem sedal na břicho a provedl jejich výměnu za stejné z HK.

Komentáře

Take mam tohle Zero a okamzite jsem si ho prebarvil - tvarove je velmi slusne, tak je skoda nechat na nem tu puvodni hruzu. Uprava je moc hezka a neokoukana, drzim palce at slouzi co nejdele!

Jinak jen pro upresneni - ta puvodni kamuflaz nepatri restaurovanemu Zeru, ale jedne ze tri v Rusku na zakazku vyrobenych replik s motorem P&W. Z puvodniho stroje ktery ma predstavovat ma de facto jen vyrobni stitek :) Nastesti soudruzi ve FMS pouzili z teto predlohy jen barvy, ale motorovy kryt modelu odpovida skutecnemu A6M3 model 22, u te ruske repliky je samozrejne vetsi, aby se do nej vmestnal P&W R-1830
7.11.2015 23:26 OwlCastle
Moc pěkně předělané!
Jo, jo..
Co EU vymyslí, to je .....
31.10.2015 21:48 Lukáš Gondro
Ta desítka je za tu přestavbu jo? :-) Mám rád netradiční zbarvení a tohle se ti moc povedlo... Popravdě jsem doteď nevěděl že Zero mělo i dvoumístnou verzi.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek