Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1984

Modelář od:1993

Bydliště:Hradec Králové

Modelařil jsem od roku 1993 do roku 2001 a ted se vracím.

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Pegasus

Parametry

Výrobce: VA-Models
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: Větroň
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 1780 mm
Délka: 1000 mm
Váha: 439 g
Plocha křídla: 33 dm2
Vrtule: Graupner 9x5"
Motor: E-Max CF2822
Elektronika: Foxy R-25B 25A
Serva: 2x 13g G0-13MG
Baterie: FOXY 3S 1000mAh

Hodnocení

8.4
z 10 | 5 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Už docela dlouho jsem po tomto modýlku pokukoval takže nastal čas si ho koupit :-) Jedná se o velmi klidný model na relaxování. Stavba modelu zabrala tak 2h čisteho času takže nijak složitý model to není akorát jsem možná udělal chybu že jsem neudělal rozkládací křídlo přeci jen 1780mm zabere nějaké místo ale vejde se to do auta celkem v pohodě.

Stavebnici která přišla bych docela vytknul
dodávané gumy na uchycení křídla hned popraskaly a trhaly se na male kousky takže nemělo smysl to ani svazat a použil jsem gumy co mi zbyla po jiném modelu.
Uchycení plexi krytu kabiny jsem vyřešil na jedné straně ohebnou částí slepenou skelnou páskou a na druhé straně proužky suchého zipu místo dvou dodávaných šroubů.
Hodně křivý potisk, na výškovce že je posunutý to nevadí ovšem na křídle ze 3 částí to je škoda ale je to jen kosmetika.

Těžiště mi vyšlo 5,5 cm od náběžné hrany s tím že baterku jsem umístil na stojato k přepážce mezi kabinou a křídlem

Co se týká pohonu tak možná by stačilo i něco slabšího protože s aktuálním osazením to jde hodně svižně nahoru už na 1/3 plynu.

video z prvního letu je v galerii

Komentáře

Díky, no ja ze začátku pochyboval zda je to dobrá volba ale už mam něco nalétáno a zjistil jsem že je to celkem fajn jednak k baterce proudí trochu vzduch tak se chladí, otvor je udělanej tak že nemusim na baterku dávat sucháč nebo ji jinak fixovat protože drží fakt dobře a jedine upravy ktere jsem dělal je uhlíkovej pásek do křídla na zpevnění a potažení spodní části trupu skelnou páskou aby se tak rychle neodřel při přistání. Každopádně s letadlem maximální spokojenost na relaxování cestou z práce jsem si nic lepšího koupit nemohl. A na blbnutí si teď stavím Toro 900 TP
12.6.2015 14:08 were
Taky mam na Pegasovi baterku nastojato u prepazky - nebyl jsem z toho prilis nadseny, ale na nic jineho jsem neprisel a po x odletanych sezonach muzu rict, ze jsem s tim zadny problem nemel :)
Preji mnoho krasnych pohodovych letu!
4.6.2015 08:42 Paczqo
To je pravda ty hliníkové dráty jsou docela na pováženou, u předchozích modelů co jsem měl do VA jsem vždy měnil za uhlík ale u tohodle letadla jsem si řekl že ten hliník postačí i když po včerejšku si řikam že by možná neuškodilo dát do te středové částu křídla trochu uhlíku někam doprostřed je to asi tím že když to křídlo je rozložitelné jsou uprostřed docela silné kovové tyčky a ty také nějakou vystuhu udělají ale u celého křídla nejsou.
3.6.2015 19:29 fasciman
Tiež som pokukoval po tomto"pohodalete". Ale mal som dilemu medzi ním a Decathlon-om od rovnakého výrobcu. U mňa zvíťazil Decathlon. Jediné, čo sa mi nepáči na ich modeloch sú tie Al dráty. U mňa ich nahradili štyri Carbon profily rozmerov 4 x 1 mm.
2.6.2015 08:57 Paczqo
Přesně tak v křídle jsou 4 ks hliníkového drátu 1,4mm, křídlo má poměrně pružnost takže se muže zdát že zatleská ale vydrží, samozřejmě pokud by se divočilo nebo se někdo rozhodl udělat tam křidelka stačit to nebude ale vzhledem k tomu na co je tohle éro určené tak se bát nemusím.
1.6.2015 20:40 Vlastik Fic
Ja myslim ze je to vystuzene dratem a zalepene...videl jsem to ve videomanualu...i kdyz trosku "divociny" muze udelat paseku :-)
1.6.2015 20:33 koudy
Dle videa bych se skoro bál, že ty křídla zatleskají...nemáte s tím problém?
1.6.2015 17:22 Vlastik Fic
Presne tak,v modrem provedeni je krasny! Navic vsechny modely od VA Models jsou precizne zpracovane,dostavba je jednoducha a cista prace.Navic videomanualy take nejsou k zahozeni..Zrovna Pegasus me chytl za srdce tim,jak nadherne plachti :-) Jako dalsi model bych videl trosku "zivejsi" Bellancu ;-)
1.6.2015 15:53 Paczqo
Díky
Zatim spokojenost mám teda zatim nalétáno jen 15 minut ale spokojenost velká. Nejdřív jsem si před stavbou pročetl info o všech zdejších Pegasech tak jsem měl aspon trochu představu co mě čeká a na co si dat pozor a vyplatilo se.
1.6.2015 15:42 lik
Modrá mu sluší.
Tak ať létá! :-)
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek