Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1998

Modelář od:2013

Bydliště:Praha 6

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Vipan

Parametry

Výrobce: Plánek od Fary
Jak postaveno: Podle plánku
Kategorie: Cvičný model
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1100 mm
Délka: 800 mm
Váha: 1090 g
Vrtule: 8x4
Motor: ASP 2,5ccm
Elektronika: FrSky 2,4GhZ
Serva: 3x HS81
Baterie: 4xAA NiMH

Hodnocení

9.5
z 10 | 6 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Již déle jsem se chtěl naučit stavět vlastní letadla a vstoupit do světa žhavíků. Když jsem doma ve skříni narazil na plánek na vipana, hned mi došlo, že bych mohl zabít dvě mouchy jednou ranou. Konstrukčně vipan není nijak náročný (prostě krabice s křídlem) a původně jednokanálový letoun bych snad uřídil.
Motor je zaběhnutý a poslední úpravy doladěný (ještě aby ne, už je to přes půl roku co jsem začal se stavbou) a už jenom čekám na správný počasí (kombinace vítr-déšť-vítr není na zálet zrovna to nejvhodnější).

7.6.2015 - Tak mám zalétání za sebou. Lepší počasí jsem si nemohl ani přát. Před záletem jsem se bál neznáma - ovládání pouze směrovkou. Přehnal jsem to s výchylkou a po ťuknutí do páčky šel Vipan do vývrtky...Hned druhý let jsem výchylku snížil asi o 60% a hned to bylo krásné polétání. I přes svojí vyšší váhu Vipan při přistání ne a ne si sednout. Jsem na svůj první stavěný model pyšný. Bez trimu létá krásně rovně.

17.7.2015 - Naneštěstí mi upadlo táhlo u výškovky. Nezbylo mi než přistát jenom se směrovkou. Vypadalo to dobře, ale na poslední chvílí jsem byl nucen zatočit a škrtnul jsem křídlem o zem. Teď mám křídla dvě. Až budu mít nějaký ten čas navíc, tak se nejspíš pustím do stavby nového a i s křidýlkami, abych mohl naplno využít výkonu dva-a-půlky.

Komentáře

Pěkná práce a malá nedokonalost oku lahodí.. :-)
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek