Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1967

Modelář od:2000

Bydliště:Gemer

Letiště:Ambasador Revúca + lúka za domom

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Fokker Dr.1

Parametry

Výrobce: VA Models
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: Cvičný model
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 1000 mm
Délka: 1000 mm
Váha: 638 g
Vrtule: 11x5.5
Motor: Turnigy D3536/8 1000kV
Elektronika: Turnigy AE-45A
Serva: 4x CORONA DS-939MG
Baterie: Turnigy Nano-Tech 2.650 mAh

Hodnocení

5
z 10 | 1 hlas – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

V poradí 3. modelom v mojej zbierke RC modelov sa stal trojplošník Fokker Dr. I od českého výrobcu VA Models z Rožnova pod Radhoštěm (... presnejšie povedané od valašského výrobcu – prepáčte p. Plánka).
Trojplošníky sa mi páčili už od malička, keď som ešte ani netušil, že budem modelárčiť = stavať lietadlá. Už ako malí sme sa s kamarátmi prekárali, ktoré auto alebo lietadlo je silnejšie. No a detskou logikou sme došli k tomu, že lietadlo je najsilnejšie to, ktoré má najviac krídel. A to má samozrejme trojplošník. Takže sa dá povedať, že sa mi splnil ďalší detský sen: teraz, keď už mám Fokkera Dr. I postaveného, budem na letisku šéfom ja.
------------------------
VA Models ponúka tento model v prevedení ARF. Na krabici je uvedené že je to 95% ARF. Trochu s tým nesúhlasím. Podľa času, ktorý som stavbe venoval by som povedal, že je to tak 50:50. V krabici je síce už zlepený trup (aj s vlepenými bowdenami k VOP a SOP) a všetky diely sú nastriekané, ale kompletizácia mne osobne trvala 25 hodín, takže podľa tohto času (ak si predstavím, za aký čas mohol výrobca diely vyrobiť) si myslím, že 95% to nie je. Ale to je len taká „šepleta“, v podstate na tom vôbec nezáleží.

POZN.: Mňa zase netreba brať za „bernú mincu“ pri stavaní modelov. Mne trvá všetko dlhšie – ja si stavbu totiž užívam a skôr sa desím toho, že o chvíľu bude model hotový. Naviac, mne dosť vadilo, že výrobca zlepil aj trup. Mal by som viacej zábavy.

Stavba: Január 2012

Ja viem, že ten čumák nevyzerá pekne. Má to ďaleko od krásneho kruhového krytu originálu. Ale zatiaľ som nevymyslel nič pekné (párkrát som už niečo vymyslel, ale nebolo to ono). Model má dosť "hranatý" trup a tak musím vymyslieť niečo iné.

Lietanie: absolútne pohodové. Maximálne sa snažím o realistické lietanie - tzn. čím pomalšie. Problémom sú len veľmi malé kolieska na podvozku. S tými to v tráve neviem (asfalt nemám k dispozícii). Ale vynašiel som sa: lietam viac v zime - keď zamrzne nejaká mláka. To je potom paráda.

Komentáře

Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek