Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1976

Modelář od:2004

Bydliště:Dolení Paseky. okr.Liberec

Letiště:Fotbalové hřiště Rozstání

Web:http://3505173.rajce.idnes.cz/

Když zrovna nehasím požáry, tak modelařím,děsně to uklidňuje.

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Spitfire MK.V.C

Parametry

Výrobce: vlastní
Jak postaveno: Vlastní konstrukce
Kategorie: Polomaketa
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 1000 mm
Vrtule: gws 9x5
Motor: BL2215/20 Budget
Baterie: 2200mah ray 3s

Hodnocení

9.46
z 10 | 13 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Tak jsem nevydržel a i přes slib své ženě že už další letadlo do domu ne postavil jsem spitfire mk.v.c měl jsem ho již načaté loni a chtěl jsem ho dodělat k 70.výročí úmrtí F/o Oty Pavlů ale pro řešení jiných problémů jsem ho nestihl dodělat v termínu a pak už nemělo cenu spěchat.Takže jsem ho minulý týden zalétal a dodělal imatrikulaci.Model je postaven z xps Austrotherm,potažen papírem A4 a nalakován vodouředitelnou barvou eternal,imatrikulace je vytisknuta na tiskárně a přilakována bezbarvým vodouředitelným lakem.Motor BL2215/20 Budget mu dává dostatečný výkon aby létal jako stíhačka jsem sním velice spokojen.Na tomto stroji bojoval a padl u 310 ČS. perutě F/o Oto Pavlů který byl 28.04.1943 sestřelen při útoku na bitevní loď Scharnhorst u souostroví Le Sept iles. Moje prozatím další letadlo z Afgánského konfliktu které mám rozdělané je A-10Thunderbolt.II. na dvě dmychadla už je také zalétané ale uvažuji o předělání na tlačný motor neboť je to na ta dmychadla líné a strašně žerou baterky.

postup stavby mých modelů ke stažení zde :http://uloz.to/xxBXSyu2/postup-stavby-elektroletu-z-pdf

Letová fota mých modelů zde:http://3505173.rajce.idnes.cz/fotografie_mych_rc_modelu_v_letu


07.08.2014 Mému osmiletému synovi se podařilo zachytit spitfire na fotografie v letu,osobně prohání po obloze P-51D Mustang i když zatím na kabelu učitel- žák,a jde mu to velice obstojně,k mé radosti myslím že když ho to chytne tak jednou budou i fota ze simulovaných leteckých soubojů. :))

Komentáře

Svatá pravda Oldo, poslední dobou se mi zdá že zde na rc albumu, co není konstrukční model s rozpětím 3m a benzíňákem motorem, který je dražší než moje auto, je odkázán k jakému si druhu hany.Ježišimarjá,co je špatného na kuličkoletu nebo houboletu nebo jakými všemi možnými způsoby se ty modely různě pojmenovávají,důležité je že to člověk vytvořil vlastníma rukama,nemám nic proti stavebnicím nebo hotovým modelům jen tomu proti srsti některých uživatelů neříkám modelařina,jsou to piloti rc modelů to ano ale podle mého názoru je modelář člověk který podle plánu,nebo třípohledovky utvoří vlastní model i kdyby to měla být jen vlaštovka z papíru,je to můj názor a na ten má každý právo. :)
22.7.2014 21:30 OwlCastle
Pěkná, moc pěkná práce...
Zprvu jsem nechtěl, ale ke komentářům.
Je mi z toho trochu smutno, člověk přece jen do stavby dává kus sebe, svého umění, citu a hlavně radosti, ač už lepí či staví z čehokoli, z papíru, polystyrenu, balsy nebo laminátu. O tom z čeho model je to opravdu není...
Je to o chuti, umu a tvorbě a nějaký ten detail?! - to je detail..
Ega ta nehodnotím, hodnotím toho mistra uvnitř vás, kterého jen to ego potlačuje - je to o duši, přátelství a přejícnosti.
5.7.2014 16:41 bull
Možná že stavíš pěkná éra ale číst asi pořádně neumíš, já tady napsal že je mi úplně u zadku jestli mi dá někdo za 1, nebo za 10 nemasíruju si zde své ego prostě jen stavím letadla která mají svůj příběh nestojí deseti tisíce létají obstojně.Modelařím pro radost a fakt si nedělám vrásky z toho jestli mám jedničky nebo desítky.A jestli to urazilo tvoje ego modelářského boha tak se teda omlouvám. :)).
3.7.2014 20:23 Juris
bull:i na polomaketu to je málo,jsou tady daleko propracovanější éra.Ale z toho,co jsi napsal 22.6.usuzuju,že hlavně tvoje ego bylo zasaženo :-D
30.6.2014 11:35 Lukáš Gondro
Vysochat Spitfira ať už z balzy nebo EPP či polyše a vypadal jako ten váš. Tohle je automaticky za 10b.
22.6.2014 20:17 hoblik
Moc pěkná práce, mám rád éra s příběhem. Gratuluji.
22.6.2014 15:14 bull
To ale žádná maketa není, i v popisu je napsáno polomaketa,těch 10 bodů jsem si nedal sám,dali mi je ostatní modeláři kteří jak si asi myslím ocenili vlastní výrobu a ne čínskou stavebnici která je polepená za dvě hoďky v obýváku.A že to není Balsová konstrukční nádhera? no a co! Stavím letadla pro radost a je mi úplně u biskupa jestli za něj dostanu 10 či 1 bod celé bodování je nesmysl a když to někomu pomůže vyléčit si svoje ego nebo nějaký jiný komplex ať si poslouží a dá za 1. :))
21.6.2014 21:42 Juris
Hmm,tak za 10 bodů bych si představoval maketu.Sice pěkná práce,ale na 10 určitě ne.
17.6.2014 14:41 bull
Díky za hodnocení,až budou letové fotky tak doplním.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek