Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1978

Bydliště:Praha 3

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Bird of Time

Parametry

Výrobce: plan RCRevue
Jak postaveno: Podle plánku
Kategorie: Větroň
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 2954 mm
Délka: 1292 mm
Váha: 1410 g
Plocha křídla: 71 dm2
Vrtule: Aeronaut CamCarbon 12x6
Motor: Dualsky XM3542CA-6
Elektronika: reg.Dualsky XC45-L, prij. + vario FrSky, bizuterie MPjet
Serva: 2x Corona DS-238MG, 2x HKSCM9-6
Baterie: Pecka Lipol 3s 1600 25C

Hodnocení

9.69
z 10 | 13 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Moc se mi libi tvary tohoto kousku a tak jsem v listopadu 2013 koupil planek, zacal se shanet po blizsich informacich a pomalu nakupovat material. Stavba neni slozita, udelal jsem par drobnych zmen, dodelal jsem vyklopne brzdy. Povrch je namoreny orechovym moridlem, potah je vlies. Puvodni zamer byl potahnout kridla jen nad zebrama a torzni skrin nechat jen nalakovanou, ale s ohledem na odolnost jsem kridla nakonec potahnul komplet. Vahove jsem se dostal 250g pod vahu na vykresu, netusim jak :-) Lipolku jsem musel pouzit tuhle malou, jinak bych musel dovazovat ocas. Zalet probehl ve vcerejsim vetrnem pocasi (ano, jsem netrpelivy blbec), ero nadherne plachti od prvniho hozeni do vzduchu. Bohuzel pri pristani doslo diky vetrnemu narazu k lehcimu poskozeni, tak jsem dnes mel co opravovat. Kazdopadne lita paradne, za klidnejsiho povetri to bude spravne relaxacni plachtidlo.
23.4.2014 napodruhe uspesne zaletnuto, parada. Pri tezisti podle planu je ero lehke na cumak, takze nakonec se tam asi i ta vetsi baterka vejde. A jeste musim doladit pristavani, protoze se ty potvore vubec nechce dolu :-) jsem vzdycky dlouhej, ale to uz je rukama.

Komentáře

moridlo je lihove z obi (asi 80 kacek), vyrobce myslim Barvy laky Hostivar. Blby je, ze balsa hrozne cuca a je to potom hodne tmavy, takze jsem nejdriv trochu experimentoval a finalni smes je 1 dil moridla, 1 dil nitrolaku a asi pul dilu nitroredidla a nasakavost se snizi a neni to tak tmave. Potom prebrousit houbickou a prelakovat zredenym lakem 1:1 a potom uz klasika potah jak pises.
21.4.2014 10:02 LSoft
Dal jsem desítku. To mořidlo je super nápad. Můžeš prosím napsat výrobce a typ mořidla? Potah je vlies předpokládám. Potahování je klasika? Kostra nitrolakem, přilakovat notně zředěným nitrolakem a vrch zase hustším?
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek