Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1990

Modelář od:2008

Bydliště:Třebíč, Praha

Web:http://rc-trebic.jb-technik.cz

Jsem modelář, který má modelařinu takříkajíc v krvi, protože nezanedbatelné množství mých příbuzných má či mělo co do činění s modely ať už papírovými, plastikovými, či rádiem řízenými. Do posledně jmenované kategorie modelů mě uvrtal kamarád od plastikových modelů a od roku 2008 jsem se tedy stal převážně RC modelářem. Od té doby jezdím s modely spolu s kamarády z našeho RC klubu SIG-N.A.L. Třebíč, s nimiž se účastním i některých lodních závodů a dělám doprovodný program s RC modely na celé řadě akcí pro děti. Mým nejoblíbenějším typem modelů jsou lodě všech typů a terénní auta.

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Špindíra

Parametry

Výrobce: RC klub SIG-N.A.L.Třebíč (v patentu M. Miletína)
Délka: 400 mm
Váha: 450 g
Motor: Turnigy 2211 2300 kV
Elektronika: Turnigy Trackstar 18A
Serva: HXT900
Baterie: LiPo 2S 2200 mAh 25C

Hodnocení

9
z 10 | 1 hlas – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Po peripetiích s překližkovými glizery s kovovými ližinami, které měly jezdit po ledě, nám kamarád Mirek Miletín ukázal jeden ze své spousty projektů, který měl v té době ještě kódové označení. Velice rychle jsme si tento model oblíbili a začali si ho v našem RC klubu pořizovat ve velkém počtu.

Výhodou špindíry je nízká hmotnost a tvar trupu, které mu umožňují jízdu po téměř všem, co člověka napadne: voda, led, lino, parkety, asfalt, ... Občas se špindíra na ledě rozjede i tak, že se pokouší dobýt i třetí živel, ale jeho letecké pokusy většinou vzápětí končí pádem. Jméno dostal po prvním ježdění na potoce, kdy jsme se s ním prodírali proti proudu potoka, vyhýbali se kamenům a zdolávali nejtěžší místa se silným proudem. Po prvním ježdění na potoce jeden z nás (řidič) řekl: "Tyhle špindíry nevezu," protože modely byly celé zablácené a přilepilo se na ně napůl zetlelé listí z potoka. Toto označení modelu už zůstalo.

Ač špindírové zvládají spoustu povrchů, jezdíme s nimi hlavně v zimě na ledě, na němž pěkně uhání. Tato ježdění se dají ještě ozvláštnit skokánky ze sněhu, které výrazně zvednou úroveň zábavy, ale také spotřebu epoxidu při následných opravách. K oblíbeným ježděním také patří již výše zmíněné ježdění na potoku.

Komentáře

Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek