Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1990

Modelář od:2008

Bydliště:Třebíč, Praha

Web:http://rc-trebic.jb-technik.cz

Jsem modelář, který má modelařinu takříkajíc v krvi, protože nezanedbatelné množství mých příbuzných má či mělo co do činění s modely ať už papírovými, plastikovými, či rádiem řízenými. Do posledně jmenované kategorie modelů mě uvrtal kamarád od plastikových modelů a od roku 2008 jsem se tedy stal převážně RC modelářem. Od té doby jezdím s modely spolu s kamarády z našeho RC klubu SIG-N.A.L. Třebíč, s nimiž se účastním i některých lodních závodů a dělám doprovodný program s RC modely na celé řadě akcí pro děti. Mým nejoblíbenějším typem modelů jsou lodě všech typů a terénní auta.

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Caribic

Parametry

Výrobce: Vladyka
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: Polomaketa
Materiál: Jiný materiál
Motor: MIG 400 7,2 V
Elektronika: DSYS MDD32
Serva: HXT900
Baterie: LiPo 2S 2200 mAh 25C

Hodnocení

7
z 10 | 2 hlasy – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Moje druhá jachta stavěná opět z opuštěného modelu založeného původním modelářem do krabice a do skříně. Po obroušení původní barvy následovala výroba chybějících dílů, což nebyla záležitost na chvíli, protože jsem dostal trup, palubu, spodní díl nástavby a nějaký nepořádek. Podle obrázků z návodu ale šlo model pěkně dodělat z plastových destiček, drátů a dalších drobností, které se válí v každé správné modelářské dílně. A aby tato loď byla hrdou nositelkou svého jména, nedostala obyčejné bílé zbarvení, ale nástřik západu slunce v Karibiku.

Stavba modelu mi zabrala tři týdny aktivní práce a model uhání po vodách mnoha rybníků od roku 2010.

Tento trup by si zasloužil zhodnocení svých plavebních vlastností, které nejsou nikterak mimořádné. V nízkých rychlostech si s ním sice velice pěkně zajezdíte a je možné ho vyladit tak, aby při couvání pěkně "poslouchal kormidlo". Ale jakmile dáte trochu více plynu, nikdy nevíte, co se stane. Resp. víte to zcela bezpečně. V klubu říkáme, že model "chytne hranu". To znamená, že přestane hledět na to, co děláte s kormidlem, nakloní se na jednu stranu a mírně zatáčí. Stačí ale ubrat plyn a model je opět poslušný. To ale neznamená, že byste si s ním pěkně nezajezdili a pokud ve vyšších rychlostech nebudete zatáčet, nebudete mít velké problémy. Zkrátka tyto trupy mají svá omezení a není to ono.

Komentáře

Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek