Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1978

Modelář od:2007

Bydliště:Ostrava

Letiště:Ostrava

ICQ:245075328

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

MAN - Panther 1/16

Parametry

Výrobce: Heng Long
Kategorie: Pásové vozidlo
Náhon: Pásy
Měřítko: 1 : 16
Motor: 2x RS380 + 3x 180
Elektronika: Frsky
Serva: jen servozesilovace Hitec HS700
Baterie: Sanyo 7N1700SCR 8,4V

Hodnocení

7.71
z 10 | 7 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Pred nedavnem jsem si chtel udelat radost a na modelbazaru.cz jsem si vsimnul RC tanku Panther od cinske firmy Heng Long. Prodavajici tvrdil ze tank je jenom kratce vyzkouseny a jinak mu nic neni. Za cenu 1500 Kc mi to prislo jako slusna nabidka, takze jsme si placli. Tank dorazil postou neposkozen, sam jinak krom dvou ulomenych drobnosti nejevil znamky poskozeni a musel byt jety jenom parkrat doma v byte. Bohuzel po nabiti baterii a zapojeni tank nereagoval, stejne tak nereagoval ani prodavajici a dela mrtveho brouka. Timto zdravim Tomas Voborskeho do Prahy a preju mu, at chcipne na praseci mor.

Jak uz to tak byva, clovek si zjisti vic informaci o vyrobku, az kdyz si ho koupi. Heng Lomg pouzil pro Panteera podvozek z Tigra, takze to neni nic pro oko kitare. Uvnitr je nejaka silena ridici elektronicka jednotka oznacena RX-18 napojena trizilovym kabelem na 27Mhz prijimac. Takze to vsechno letelo do krabice a do tanku osadim "dospelou" ridici elektroniku. Prevododky jsou kovove, hnaci kola jsou take kovova, ostatni veci jsou vsechno plast.

Mam objednane dva obousmerne regulatory z ebaye po 11$ kus a k tomu od znameho ctyri kousky servozesilovacu ze serv Hitec HS-700. Servozesilovaci budu ovladat otaceni veze, namer hlavne, motorek airsoftove strelby a taky spinat vyvijec koure. Bez zvukoveho modulu se milerad obejdu. Pocitam ze do dvou az tri tydnu mi prijdou vsechny potrebne veci a tank zprovoznim. Aktualne uz koumam nad ruznymi mixy pro ovladani skrze er9x.

EDIT. Osazeno ovladani veze a vyvijece koure skrze upravene servozesilovace z velkych serv Hitec HS700. Pouzity celkem ctyri, tri upraveny jako regulatory a jeden jako spinac. Cekam uz jenom na regulatory z ciny pro pohon. Nize male video jak funguje rizeni veze. Doba otocky veze kolem dokola cini 15s, coz odpovida originalu.

http://www.youtube.com/watch?v=-AicRa8VL80&feature=youtu.be

EDIT. Tak a uz jezdi, vsechno slape. Delsi zkusebni jizda trvala bez prestavky 30 minut. Nakonec sem misto puvodniho sesticlanku 1000mAh pouzil dvouclanek LiPol 1850mAh. Bohuzel sedmiclanek (kterych mam dost) se nevejde do krabice pro baterii v tanku. No aspon je tank o neco lehci. Za 30 minut jezdeni vc. zapnuteho vyvijece koure tank spotreboval 680mAh, cili na hodinu jezdeni je v malem dvouclanku energie dost (jezdeni do omrzeni). Rychlost zmerena pomoci GPS po rovince byla 3,3km/h - coz odpovida asi maketove. Skutecny stroj dosahoval 54km/h - prepoctem to u meho vychazi na 52km/h. Jinak je to dobra zabava...jen skoda plastovych pasu. Hodne se vytahuji a na trave sklouzavaji z napinacich kol.

http://www.youtube.com/watch?v=6o7dmYSoJ9A

Komentáře

Tak nakonec všechno dobře dopadlo a to je hlavní.Další parádní válečný stroj.Hele chlapi měl bych dotaz,kde vzít nějaký ten vyvíječ kouře a nějaký zvukový generátor.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek