Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1969

Bydliště:Plzeň

Web:http://profiles.google.com/jiri.reich

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

BETA 1400

Parametry

Výrobce: Pelikán
Kategorie: Cvičný model
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 1420 mm
Délka: 940 mm
Váha: 800 g
Plocha křídla: 24.5 dm2
Vrtule: 6x4 (nutná úprava lože motoru)
Motor: původní (set)
Elektronika: původní upravený (set) + hlídání aku a teploty
Serva: původní (set)
Baterie: Turnigy 2.2 Ah

Hodnocení

4.45
z 10 | 11 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Model jsem si pořídil jako svůj první. Zvolil jsem variantu RTF. Vytrpěl si ode mne zpočátku dost a také podle toho vypadá. Žádná součást ale neodešla bez mého aktivního přičinění. Názory na sety se tady liší, já si stěžovat nemohu. Postupně jsem si Betu vylepšoval. Napřed olepení náběžných hran a spodku trupu skelnou páskou a "obarvení" spodku křídel a VOP červenou páskou. Následovala montáž větší vrtule, potom výměna shořelého původního regulátoru (proč jsem jenom neposlechl rady zkušenějších?) za HobbyKing BlueSeries 30A. Později jsem upravil setový vysílač Cadet na 6ch + mix pro křidélka/klapky a namontoval polohová světla s LED. Světla nejsou v maketovém uspořádání, ale takhle to vyhovuje, protože nebyly zapotřebí další konektory pro připojení LED na křídlech. Vyrobil jsem si pro tyto účely RC spínač polohových LED světel a zábleskového světla, spojený s hlídáním napětí akumulátoru a hlídáním maximální teploty (regulátoru). Na levé přední straně je vstup vzduchu pro "náporové chlazení", udělaný z kousku kinder vajíčka. Za ním je vidět "piskoř" pro akustickou indikaci nízkého napětí akumulátoru, nebo vysoké teploty regulátoru. Poslední úpravou je montáž snímatelného podvozku. Celkem se těším, až podobně vyzkouším tuto zimu lyže. Tohle letadlo je prostě takový hodný dříč pro začátečníka a hodně chyb odpustí. S kolečky se trochu změnilo chování letadla. Starty a přistání jsou vidět na tomto videu: http://youtu.be/IiHMmDNJHxU . Jeho maximální rychlost se zmenšila a už tak ochotně nejde do vertikálních obratů. Aerodynamický odpor je tu znát. Na 2.2Ah baterii mám letový čas cca 20 minut.

Komentáře

S tím Mustangem jsem neměl zatím žádný problém. Mám ho již nějaký rok a všechna elektronika co v tom již byla šlape bezvadně. Vrtule je v pohodě. Je dost houževnatá. Zatím žádné zářezy či poškození. Zkoušel jsem list i prohnout asi o 50-60 stupňu a výborně pruží. Podařilo se mi i brnknout o páčku plynu když bylo letadlo na střeše auta. Docela rachot ale vrtule nic neutrpěla. Motor jednou protestoval, když jsem v zimě zkoušel létat na sněhu a při přistání se ten otvor pod vrtulí pěkně nakrmil přašanem. Ohrátý motor přeměnil ve vodu a tak měl tendenci motor vynechávat. skončil jsem s létáním (promrzlé prsty mě za to velebily) a doma nechal vše vyschnout Dál vše na 100% . Pokud to člověk nenaboří v rychlosti kolmo k zemi tak při přistání kužel vrtule o zem nezavadí. Čím je tráva vzrostlejší dal jsou přistání měkčí. Přistával jsem i na posekaném fotbalovém stadionu a tam měl po zemi dojezd asi necelý metr, ale člověk musí přistávat čistěji, holá zem je přece jen tvrdší. Asi před 2 měsíci me zavírající se výtah skřípl a prohl křídlo asi o 90 stupňů, srovnalo se to a létá se dál. Mám od jara koupeného DHC Beaver 2 od Ripmaxu http://www.modelarina.cz/rc-letadlo-dhc2-beaver-ep-plug-play-vcetne-motoru-a-serv-p-8450.html ještě jsem ho nestihnul zalétnout, jen jsem vyměnil kolečka za větší. Tady mám trochu z přistání nahnáno a nerad bych to při přistání překlopil a zničil. Asi to zkusím prvně na nějakém fotbal. stadionu či rovnou asfaltce, ale tam to bude tvrdší. Každopádně až příští rok.
Díky moc za ochotu ohledně stojánku. Souhlasím s tím jak to navrhuješ. V pohodě to stačí po novém roce. Kamerku také si dříve mít nebudu. My máme jen jeden účet společný rodinný a nerad bych přes něj řešil podobné kšefty se zahraničními e-shopy. Děkuju moc za tvou ochotu. Díky za vše.
18.12.2013 10:42 JRB
Koukal jsem se na tvá videa s Mustangem. Je to tedy pěkný dravec a ty ho zvládáš krásně. Nebojíš se o vrtuli nebo motor při přistání do trávy? Také létám na poli „za domem“ a to je vhodné k přistávání citlivějších modelů jen krátkou dobu v roce. Zbytek doby je buď příliš vzrostlé, nebo je tam strniště, nebo oraniště. Do strniště jsem přistával celý podzim s Betou. Teď je tam zasetý nějaký ozim a tak se dá používat podvozek, než to začne být příliš vysoké. GoPro bych taky nekupoval. Cena se mě zdá vzhledem k využití vysoká, stejně jako tobě. Držáky jsem si objednal 2 a tak budu mít jeden do zásoby. Ten ti můžu poslat, až přijde. Bude to tak rychlejší a já si pro sebe později mohu objednat další, až ho budu potřebovat. Poštovné je z DX zadarmo. Trochu problém je, že si tyhle drobnosti nechávám zasílat do práce a následujících 14 dní budu mít dovolenou. Očekávám, že někdy po 6.1.2014 bych ti mohl 1 kus přeposlat. Jeden držák mě stál 72Kč. Uvažuji, že bych koupil bublinkovou obálku na poště a celé bych to mohl poslat jako psaní. Pokud bys mě potom poslal peníze na účet, tak poštovné – (obálka bez dobírky) bude stát cca 20 kč? Vůbec neznám aktuální ceny pošty. Neživím se E-shopem a tak by výsledná cena byla 72 + obálka + poštovné. Peníze mě pošleš na účet, až ti pošlu tu obálku a budu vědět kolik stála pošta. Souhlasíš? Jinak kupování na DX není složité. Stačí se zaregistrovat - vložit adresu. Platí se buď pře Pay-Pal a nebo kartou. Platím častěji kartou. Mám na tyhle internetové platby pro jistotu zvláštní účet, kde obvykle není velká částka. Už to takhle praktikuji přes rok a zatím se nic podezřelého nestalo, snad to tak vydrží i nadále.
17.12.2013 23:44 Vojteska027
Díval jsem se na toho Soliuse. Je to krásný elegantní větroň. Blahopřeji "Ježíškovi" k výběru dárku :o)
17.12.2013 23:44 Vojteska027
Díky za komentář k Mustangovi. Je to držák a mohu jen doporučit. Na RC albu je jich spoustu. Tu kamerku by měli zase asi do 14 dní mít skladem. To že umí i fotit je super i když mě mrzí hodnocení kolegy fotografa.Dost fotím ale video a fotky z letadla nemůžou mít tak přísné oko, přece to jen není zrcadlovka :o) Díval jsem se na snímky na tvém webu. No je vidět jak ta naše planeta je hezky kulatá :o) Nejvíce je prohnutí vidět v krajích ale dá se něco i oříznout. Mám kamerku klíčenku a tam je obraz dost mizerný a naprogramovat focení na letícím letadle nejde. Takže je to každopádně velký krok vpřed a kupovat Go Pro Hero se mi nevyplatí. Člověk stejně chodí létat takřka na stejná místa a co točit pořád na stejné louce. Pokud jde o ten držák tak jsem se díval na odkaz. Nemám však nejmenší zkušenosti s koupí ze zahraničí. ( Zda a jak se registrovat, jakým způsobem kde komu platit , prostě o tom nic nevím). Zeptám se tě narovinu, byl bys ochotný mi 1 držák objednat a přeposlat? Případně za jakou cenu? Abys neměl případně pochybnosti ohledně převzetí balíčku, byl bych ochoten peníze zaslat předem na tvůj účet. V tom zase věřím tobě. Díky za odpovědi.
17.12.2013 07:40 JRB
Na tuhle kameru jsme přišel náhodou na nějakém zahraničním RC fóru. Taky mě přišlo divné, že tady v ČR (zdá se) není moc populární. Když jsem jí ale vyzkoušel, byl jsem nadšený a nemám k ní jedinou výhradu. Je k ní i nastavovací program pro PC, kde se dají nastavit jednotlivé režimy provozu. Kolega fotograf na ní našel vadu. Při režimu focení je již patrná vinětace. Kdyby mne neupozornil, tak bych si toho ani nevšiml. Subjektivně je to pro mě na samé hranici rozpoznatelnosti. Asi nejsem příliš náročný, on říká, že je to vidět dost. V základním balení je jen takový jakoby vnější kryt s maticí na fotografický šroub. Bohužel ten kryt váží v poměru ke kameře celkem dost. Je poměrně robustní, což je dobře. Držák jsem koupil 1 ks u svého oblíbeného číňana. http://dx.com/p/3m-adhesive-tape-bicycle-helmet-mount-for-1-4-camera-black-255861 Dodávka bez problémů za cca 14 dní. Teď čekám na další dva kousky. Je překvapivě lehký a celoplastový i když pevný. Chtěl bych si ho nějak přidělat, nebo jenom tu část s kulovým čepem a šroubem na Soliuse, kterého mě přinese Ježíšek. P.S. líbí se mě tvůj Mustang :-).
16.12.2013 23:47 Vojteska027
Beta s kolečkama? Proč ne? Zajímavý nápad i provedení. A pak, že my, co létáme s modely koupenými v setu nejsme modeláři :o) Každopádně mě nejvíce učarovala kamera. O tomto modelu jsem dříve nikdy neslyšel a člověk ušetří pěkných pár tisíc než kupovat Go Pro Hero. Ne takové to "domácí létání" to je za ty prachy učiněný zázrak. Ten stojánek jsi kupoval zvlášť nebo je v základním balení? Díky
16.12.2013 08:27 JRB
Ta kamera se jmenuje Mobius ActionCam. Zatím má více funkcí, než využívám. Časem bych rád vyzkoušel FPV a tam mě přijde vhod video výstup pro vysílač. Koupil jsem ji ve firmě Revotech, kousek od Plzně. Záběry a fotky pořízené touto kamerkou mám na www, uvedených v mém profilu. Ty videa je lepší napřed stáhnout a potom prohlédnout. On-line prohlížení je méně kvalitní. Asi bude problém v kompatibilitě formátu videa a Googlu?
15.12.2013 10:24 bull
v té kabině pilota to je kamera? Co je to za typ ? díky.Bull
14.12.2013 14:09 Michi
Ta kočka vypadá, jak ta naše :D
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek