Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1993

Modelář od:2000

Letiště:LZHL

Někdy kolem roku 2000 jsem dal dohromady pár jednoduchých házedel (Spitfire apod.) a gumáčka (Uno od Svoru), 2007-2011 jsem se věnoval především plastikovým kitům a od v r. 2012 jsem začal s RC letadly. Po tom, co jsme začátkem r. 2014 zdědili bedny plné vlaků ještě z NDR, mě znovu začala zajímat železnice a během dvou let jsem postupně postavil malé kolejiště. To jsem pak na podzim 2017 prodal a stavím jiné.
V sezóně 2016 jsem začal létat GLD výcvik a k letectví jsem se oklikou dostal i v zaměstnání - příprava vstupních dat pro ATC výcvikový simulátor i real-time ATC systém, testování apod.

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Rogalo - házedlo

Parametry

Výrobce:
Kategorie: Ostatní
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 445 mm
Délka: 205 mm
Váha: 12 g
Plocha křídla: 2.4 dm2

Hodnocení

6.86
z 10 | 14 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Anžto dnes ráno foukalo příliš moc na to, abych si šel házet s DLG, strávil jsem radši dopoledne v dílně. Krom toho, že jsem pokročil s výrobou trupu pro elektroverzi mého modelu Stylus (viz http://rockymk.galerie.cz/6185908-rc-stylus-e-novy-trup#%20), za cca 10 minut jsem si vystrouhal tohle házedýlko. Jednak pro radost, ale hlavně pro ověření polohy těžiště - chystám se totiž něco takového stavět jako dvoumetrový větroň. S normálním rogalem to mnoho společného mít nebude, vlastně jen tvar...řízení bude aerodynamické - VOP, SOP, flaperony.Bude to vlastně samokřídlo s ocasem, hrazdou a pilotem. Profil použiju z nějakého termického větroně, možná z Tracyny.

Kluzáček má velmi pěkný kluz, vyvážen je zatím pomocí kancelářské sponky viz foto. Akorát jsem mohl udělat větší vzepětí, pokud nehodím rovně, tak letí do zatáčky a už se nestabilizuje. Ale nevadí, účelem bylo zjistit polohu těžiště.

Vlákno na rcmanii - http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=23&t=61768

Komentáře

Možná príma nápad, ale to je tak všechno. Na rcmanii mě přesvědčili, že stavět něco takového tak, jak jsem to chtěl já - viz tento post, je hovadina. S tímto rogálkem už dělat nic nebudu, nechám si ho jako památku na ten nápad a možná se k tomu někdy vrátím. Raději si postavím Bird of Time nebo rovnou Admirála...
23.11.2013 12:19 OwlCastle
Pěkné laborováníčko... A docela slušné rozpětí.
Podle poslední fotky bych řekl, že ty neduhy může způsobovat neopracovaná /nezakulacená/ náběžná hrana..
Ta asi způsobí při hodu rozvíření vzduchu /zkusil bych nalepit třeba jen špejli/ už jen pro zjištění změny chování..
Jinak prima nápad s tou zvětšenou verzí - držím pěsti, ať se daří!!
2.11.2013 20:01 Rocky_MK
.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek