Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1937

Modelář od:1950

Bydliště:Prostějov

Letiště:Stichovice

Model o rozpětí 2900 mm a trup od Topmodel.Váha 1600 gr.zatížení 35 gr/dm2.motor MVVS 3.5 a baterie Li-pol 3S 2600mAh.Běžný model ale dobře létající.Na jedny baterie lety 40 až 50 minut.Řízena S+V+M

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Fascination od Topmodel.cz

Parametry

Výrobce: Topmodel.cz Habrůvka
Rozpětí: 3600 mm
Délka: 1510 mm
Váha: 3260 g
Plocha křídla: 76.7 dm2
Vrtule: aeronaut 14/8
Motor: MVVS Glider 5.6 cm2
Elektronika: F10CG
Serva: HS 82MG
Baterie: Gens Ace 4000 mAh 4S 25C +1000mAh 2S

Hodnocení

4.5
z 10 | 8 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Za léta svého modelaření jsem měl hodně modelů.ale toto je prozatím nejlépe létající model pro moje potřeby rekreačního modeláře.
Nainstaloval jsem 8 fotografií ale jen dva snímky se okopírovali na RC album,ale i tak je to pro mne pokrok.Snažil jsem se již několikrát a vždy se foto nezobrazilo vůbec.Ono v 76 letech ze mne již počítačový pirát nebude.Pokud si kliknete na Topmodel.cz tak jsou tam foto i další údaje.Model jsem objednal v Habrůvce a nechal jsem si tam nainstalovat serva HS 82 MG a elektroniku což bylo provedeno k mé spokojenosti a mně již nezbývalo mnoho práce s dokončením.Kamarád měl pochybnosti o použití serv a doporučoval silnější,nakonec se ukázalo že pro rekreační létání to stačí.
Další výhrady byly k váze,ale moje zkušenost s tímto modelem ukázala,že u některých modelů je vyšší zatížení spíše výhodou.Jezdím pomalu denně na louku za vesnicí a většinou je vítr což mým lehkým modelům působilo často problémy a model mnohdy více méně stál a s tímto modelem létám do 8 metrů a potom by to šlo i dále,ale to je již nepříjemné při rozbalování modelu a jeho přípravě k letu.Obaly mají snahu i uletět.
Při prvním startu šel model za vrtulí svižně nahoru a po asi 20 ti vteřinách jsem vypnul motor,model přešel plynule do krásného kluzu a opadání bylo minimální.
Kroužení je ideální a bez snahy o utahování kruhů.Je klidně možné nechat model ať plachtí sám a občas z pravého přejít do levého kroužení a je to pro mne jako pokročilého seniora pohoda.Pro mnohé co mají rádi jiné kategorie a nebo jsou akční by to asi byla nuda,ale vyberme si každý tu svoji parketu.
Já jsem létal i kompozitovou Taťánu a je to jistě dobrý model,ale Fascination je pro mne lepším modelem.Pochopitelně kompozitové modely posledních let jsou daleko lehčí,aerodynamicky čistější a dá se s nimi naletět ze stejné výšky lepší čas a na přistání na čas a na bod jsou také lepší,ale položme si otázku,kolik modelářů na to má?Jsou i další výrobci,kteří dělají modely podobné koncepce a za podobné peníze a jistě budou létat také dobře,já mám Fascinationa a jsem s ním spokojen.
Ještě krátce k tomu,že model je řízen Futabou 10CG a já mám aktivovánu většinu mixů a pokud otočným potenciometrem snížím a nebo zvýším po jednom milimetru polohu klapek potom se to projeví v termice a nebo ve větru.Mix používám také při startu a hlavně při přistání kdy klapky nastavené asi na 30° usnadní přistání a také únik z termiky je tímto způsobem bezpečnější než únik z termiky bez použití klapek.Jsou to všeobecně známé věci od doby kdy se dají za rozumné peníze koupit vysílače s možností použití mixů a přepínačů.

Komentáře

V modelu není ani gram olova,možná byl těžší holý model,nevážil jsem jej.Nevím jaké používáte baterie a kolik váží,mimo pohonné baterie napájím serva a přijímač Li-po 1000 mAh a regulátorem napětí.Regulátor 60A Turnigy Plush také něco váží.Asi ta vyšší váha modelu a použitému profilu svědčí.Považuji za velkou výhodu,že model létá krásně jak v úplném klidu,tak i ve větru jak jsem uvedl do 8mi metrů.Podle povětrnostních podmínek posouvám pohonné baterie plus mínus 1 cm a upravuji polohu klapek do větru a nebo do termiky.
31.10.2013 17:10 Celestyn
Nakonec mozna ta vetsi hmotnost je lepsi, ja se s tim mym bojim litat od 4m/s vyse.
Jen nevim, kde se ta vaha bere, ja jsem se dostal o 300g niz a to tam mam scorpion, ktery je oproti MVVS jeste o nejakych 50g tezsi. Dle meho nazoru uz se muselo dovazovat nekam do cumaku, pokud se nepodarilo usetrit nekde v ocase.
Tak at to lita :-)
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek