Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Letiště:LMK Týnec n. S.

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Extra 300 S

Parametry

Výrobce: Multiplex
Kategorie: Polomaketa
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 1200 mm
Délka: 1086 mm
Váha: 1500 g
Plocha křídla: 39 dm2
Vrtule: 12x8” “třílist”/ APC 13x8”
Motor: Permax BL-O 3720-630
Elektronika: Regl. Multiplex MULTIcont BL-50, Rx. Jeti Duplex R5 EX
Serva: Multiplex MS-13020
Baterie: LiPol Turnigy 4S, 2650 mAh

Hodnocení

6.31
z 10 | 13 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Už delší dobu jsme přemýšlel o pořízení nějakého EPP akrobata pro nácvik obratů na které nestačí můj model Something Extra, nebo na které si s ním netroufnu z obavy abych ho nerozbil. Nemohl jsem se ale rozhodnout, z dostupných modelů se mi žádný buďto nelíbil, nebo byly špatné reference na jeho letové vlastnosti. Potom jsem narazil na tuhle novinku od Multiplexu. Jejich modely létají dobře, takže jsem dlouho neváhal a model koupil.

Model je verzi RR = Ready for Radio, již od výrobce osazený servy a motorem s regulátorem. K sestavení stačí dva křížové šroubováky, malý imbus a třináctka klíč na utažení unašeče vrtule. Všechny spoje jsou na šrouby nebo „zacvakávací“. Nic není potřeba lepit. V mém případě jsem ještě přepájel konektor pro připojení akumulátoru na typ, který používám v ostatních modelech. Dohromady práce na tři hodiny včetně nastavení výchylek a kochání se. Byl jsem velmi příjemně překvapen zpracováním modelu a kvalitou jednotlivých dílů. Povrchu modelu je prakticky bez stop po odvzdušňovacích otvorech formy. Kormidla jsou zavěšená na plastových závěsech zapuštěných do nosných ploch tak jako u skutečných letadel – detail který nemají ani podstatně větší a dražší modely. Serva mají již připravené kabely dostatečně dlouhé pro připojení do přijímače. Kabely jsou navíc očíslované, aby majitel modelu nemusel zjišťovat který je který. V případě že některé ze serv „odejde“, není problém ho vyměnit. Serva jsou v modelu upevněna šrouby, ne zalepena tak jako u jiných EPP modelů. Tady jsem narazil na malý problém: U jednoho serva křidélek se po prvním startu objevila vůle v jeho uložení. K opravě stačil kousek oboustranně lepicí pásky, který jistí servo proti posunu v plastovém domku ve kterém je uloženo.

K letovým vlastnostem zatím moc říct nedokážu. Do dnešního dne jsem s modelem udělal jen pět startů. Výkon motoru je víc než dostatečný pro klasickou akrobacii, pro kterou je model podle návodu hlavně určen. Bohužel hned při druhém startu jsem nechtěně otestoval jeho odolnost a opravitelnost – spadl „na ruce“. Odnesla to vrtule, kužel a uvolnila se motorová přepážka. Naštěstí nic vážného. Nechtěl jsem čekat na náhradní vrtuli, takže jsem místo původní třílisté vrtule 12x8 osadil dvoulistou 13x8.

Komentáře

Nóó,vypadá dost dobře.
1.9.2013 23:19 Dan
Vrtule 13x8" má rezervu zhruba 4 cm.

Extru jsem koupil v obchodě firmy Staufenbiel v Německu (www.modellhobby.de).
1.9.2013 22:47 bflame
Velmi sa podarila a kde si ju kupil prosim ta.
1.9.2013 10:48 futka
Klasický Multiplex - firma u které se nad prací přemýšlí. Velice povedený kousek.
1.9.2013 10:39 petsild
Tahle Extra se zase Multiplexu povedla :) na elapor hodně povedená polomaketa. Kolik je pls rezerva s klasikou APC 13x8 proti škrtnutí děkuji.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek