Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Bydliště:Děčín

Letiště:Studenec nebo "U Břízy"

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Pčolka

Parametry

Výrobce: vlastní úpravy
Kategorie: Cvičný model
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1350 mm
Délka: 880 mm
Váha: 850 g
Vrtule: 7x3,5
Motor: 2x Speed 400
Baterie: li-pol 3/1500

Hodnocení

8.84
z 10 | 19 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Model mi jednou dal Honza Kubica jako pro něj odlétaný. Trochu jsem ho vyšperkoval a byl jako americký. Osadil motory Speed 400 a stačilo to k pohodovému létání. V trupu jsou dvě komory s dvířky na vypouštění „něčeho“. Když jsem se naposledy zadíval na padající stuhu a pak začal očima hledat letadlo, tak bylo těsně před největším stromem a nedostupném místě….za okamžik zaklíněno ve větvích. Po několika dnech, co jsme s kamarády zkoušeli ho dostat různě, jako luky – šípy na vlasci, olůvkem na udici, jsme to vzdali. Asi za dva týdny mi v hospodě kamarád oznámil, že suší můj model doma. Byl zdevastovaný od deště a hlavně od našich pokusů o sundání. Kupodivu z elektroniky to odnesla jen lipolka.
Nerad opravuji, ale dokopal jsem se. Opravil docela zachovaný trup, udělal novou kabinu dokonce i s piloty, výškovku, vyspravil kostru křídel a znovu potáhnul vliesem. Opravený model mi trochu (mimo výškovky) připomínal AN-14 Pčolku, tak jsem z amerického modelu udělal ruský. Snad poletí jako před tím.

Komentáře

20.3.2013 14:09 -------------
Já jsem ho ani nestříkal ale natřel na prolakovaný vlies 2x štětcen vodou ředitelnou stříbrnou barvou. První nátěr trochu na tom nitrolaku klouzal ale pak se to zakrylo. Možná je to tím, že to je stříbrná. Na takovéto malé piloty sochané z XPS nejde asi žádný návod. Chce to trochu představivosti a štěstí aby vypadali jako lidi. Normálním lámacím nožem vyříznu z jednoho kusu základní tvar a pak dořezávám, něco je potřeba vytlačit třeba na obličeji nebo bundě, něco přibrousit nebo přilepit a zamaskovat tmelem, přelakovat a nybarvit. Dobrý vzhled tomu dá přilepení popruhů. Rychlejší a hezčí jsou malí piloti dodělaní z koupených přiměřeně velkých vojáčků nebo jiných paňáků od Vietnamců. Větší piloty, jako mám třeba na předešlé fotce u ANT-2 se vyplatí koupit vhodná busta pilota, jak se prodávají z polystyrenu. Tu přilepit na špalek XPS a dořezat zbytek. Já si pomáhám tak, že udělám tamostatně ruce, přilepím, vytmelím.
Na fotografiach vyzeraju kazdopadne celkom chutne. Mohol by si troska popisat ich vyrobu, akym nastrojom si ich vysochal? A ako si postupoval pri povrchovke? Ja som skusal tiez striekatVlies, no bolo to biedne..
19.3.2013 07:00 PLejcik
Piloty jsem vyřezal z XPS. Z blízka jsou to docela příšerky.
19.3.2013 02:03 paulo
Pekna prestavba....z coho su ty piloti?
18.3.2013 22:12 Radek_P
Ta ruská mu sluší... U mně za 5.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek