Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1970

Modelář od:2008

Bydliště:kralupy nad vltavou

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

THOWT

Parametry

Výrobce: rc gliders
Kategorie: Větroň
Materiál: Jiný materiál
Pohon: Bez pohonu
Váha: 290 g
Serva: dymond 47 60
Baterie: nimh 450mah

Hodnocení

7.25
z 10 | 8 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Už nějakou dobu jsem pokukoval po kategorii f3k.Nejdřív jsem chtěl nějaké házedlo postavit ale po pár týdnech hledání informací jsem došel k závěru že na to zatím nemám odvahu a nakonec jsem se dal do stavby Házedla THOWT které jsem zakoupil s menší slevou v prý mírně horší kvalitě od Ondry Rezlera na Mělnické soutěži kde jsem i poprvé viděl házedla v akci.
I tak nebyla stavba moc lehká pro někoho kdo s tím neměl žádné zkušenosti.Než jsem se do toho dal hodně jsem o tom četl a naučil se dost nových věcí jako například pracovat s letoxitem.Nechtěl jsem nic zkazit a mít to v rámci možností co nejlíp udělané takže jsem nakonec nepoužil žádná ze serv co jsem měl doma ale dal na rady zkušenějších a koupil dymondy.
Přes první opatrné oštěpařské hody jsem se rychle dostal až ke kruhovému hodu.Od té doby když to jde jsem pořád na letišti a hážu.F3k je nenáročná a zábavná kategorie ale taky výzva.Není to tak jednoduché jak by se mohlo zdát na první pohled.Výška hodu zatím nic moc a to jsem do toho dal všechnu sílu.Snad se to brzy zlepší.
Ještě dodám že na ovládání směrovky jsem použil ocelové pogumované lanko a na výškovku uhlík 0.8 mm v bovdenu.Systém pružinek se mi nějak nelíbil a nechtělo se mi ladit sílu pružinek a tak.Zatím to funguje bez problémů.

Komentáře

Já ti dávám 5 za snahu, 5 že tě znám.
Ale za to, jak jsi na mě občas pěkně hnusnej, ti odečítám 20. Takže jsi ještě v mínusu :-)
V sobotu si jedu taky pro jedno.
7.1.2013 15:28 dagx
Lanko ALBASTAR běžně dostupné v potřebách pro rybáře.Vzal jsem to nejslabší co zrovna měli.Je to něco mezi provázkem a strunou.Ohnul jsem,provlíkl tou trubičkou a zalepil vteřiňákem a ještě pro jistotu jednou ohnul.Jsou to všechno moje první pokusy takže neříkám že je to nejlepší cesta.Je to vše takový mix všeho co jsem odkoukal u ostatních na internetu.
7.1.2013 02:29 paulo
Mna by zaujimalo to ocelove pogumovane lanko, kde sa to da kupit a ako sa s tym pracuje? Lepi to sekundak? Vidim ze na strane serva to mas poistene kuskom lanovodu a zalepene?
5.1.2013 21:23 dagx
Jsem v f3k začátečník takže si netroufnu odpovědět ale vím že pokročilí piloti s váhou laborují buď pomocí balastních závaží nebo různou váhou házedel.Myslím že se ale jedná maximálně o pár gramů.
5.1.2013 20:59 lik
Za tří? No to snad ne! Přidávám pětku na dovážení :-)
A mám při té příležitosti jeden dotaz. Překvapuje mě, že modely této kategorie se liší téměř dvojnásobnou váhou.
Při tak sofistikované konstrukci by mě zajímalo, je-li ten rozdíl záměr, nebo ne? Myslím tím, zda při různých povětrnostních podmínkách volí pilot jinak těžké éro.
Předem díky za odpověď. Libor
5.1.2013 18:42 dagx
Stačí?Páka je z jednoho kousku uhlíkové placičky a bohužel jsem po zalepení zjistil že výchylky jsou malé tak jsem musel přivrtat nové díry blíž ke směrovce ale už jsem to celé nezmenšoval.Pokud bude nějaké další házedlo už budu v mnohém chytřejší.
5.1.2013 09:17 zuban
To ovladani smerovky zni zajimave... nebyla by jeste fotka s detailem, jak to je udelane u te smerovky? dik :)
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek