Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1961

Modelář od:2008

Bydliště:Kralupy nad Vlt

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Swift II - Strom

Parametry

Výrobce: MS Composit
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 810 mm
Délka: 520 mm
Váha: 345 g
Plocha křídla: 19.7 dm2
Vrtule: APC 7 x 6
Motor: E max CF 2822
Elektronika: reg. Hobbyking 25/30A př. Spektrum AR 6100e
Serva: Hobbyking 9g (oranžové)
Baterie: Zippy 1300 mAh 3S / Zippy 1000 mAh 3

Hodnocení

5.78
z 10 | 9 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Můj druhý model. Asi před dvěma roky jsem ho dostal k vánocům , ale kolegové modeláři mi říkali že „na to nemám“ abych to udržel ve vzduchu. Tak že jsem je poslechl a začal létat s Wing Dragonem HL . Hodňoučké éro ale minulý týden mne opustilo (vada materiálu-při loopingu mi prasklo křídlo) Tak že abych mněl s čím létat rychle jsem dostavěl Swifta . Stavba je naprosto bezproblémová. Jen jsem udělal pár změn , regulátor nahoru přímo za motor a krytý kabinkou z EPS, boční stabilizátory šroubované plastovými šrouby , kryty serv z EPS-olaminované. Natrénoval jsem pár hodin na simulátoru hurá na letiště. První tři hody jen tak bez motoru na vytrimování a pak na ostro. První let trval 5 minut a hladké přistání na plochu. Musím ale říci že to fakt není model pro začátečníka. Oproti Wind Dragonu HL který letěl v postatě sám se Swift musí řídit.
Odkaz na video : http://youtu.be/D0jVUll44ao

Komentáře

Já mám swifta, a neřekl bych že se musí řídit, prostě kam to nasměruju, tam to letí a v podstatě řídím jen v zatáčkách. Někdy dělám i to, že s ním vyletím hoodně vysoko, vytrimuju to, aby letěl zatáčky, položím si vysílačku na zem a jen se dívám jak si můj swift plachtí k zemi v nádherných zatáčkách, ale bude to tím, že můj je asi o 50g lehčí.
15.11.2012 18:00 paolo_k
Takhle vymazlenyho swiftaka, jsem jeste nevidel. takze 4 body jasny (5ku davam modelum vlastni konstrukce ackoli jsem tele a zkonstruovat a vyprojektovat neco sam neumim a proto to hodnitim nejvyssi znamkou) Jinak swiftak je super kravina na blbnuti, na to ze to je kus izolace na baraky, to leta pekne.. Sam ho mam taky na packovy abstak a tak s tim letam kde se da a je uz trosku zboulovanej. Nicmene myslim ze jsi zvolil dobre. Zivotnost uzasna, je to male prenosne., proste idealni blbina na polet. A zatim co mam zkusenost, kdo uridil trosku namotorovany swift uridi cokoli. Ja jsem sel po swiftu rovnou do Ariane a spis me prekvapilo, ze uridit ariane je daleko snazsi. Letu zdar
15.11.2012 08:22 Blesk
No a já jsem mladého nováčka naučil právě létat na tomto, respektive on se naučil skoro sám. Pouze jsem mu to zalétal, vytrimoval, ukázal jak to má hodit, kde je nahoru a kde dolů, pak si to párkrát zkusil hodil. Když jsem ho po 10-ti dnech vytáhl na letiště na "přezkoušení" tak naprosto pohodově létal a dělal aj lopasy, ale klučina má asi talent. Po měsíci zalítal se vším co jsem mu půjčil. Ale hezky postavené a pěkně vymyšlené zakrytování :-)
13.11.2012 12:51 Radekm
S tím plynem na videu je to skutečně tak asi 1/4 plynu možná i méně.Je to první let tak že spíš osahávání.Na 2/3 plynu to stoupá kolmo nahoru a na plný plyn jsem si zatím netroufnul :-) Řiditelné je to ale žádné vylomeniny jsem zatím raději nezkoušel. Na půl plynu to udělá looping .
13.11.2012 08:05 zuban
Na tom videu to vypadá, že s tímhle motorem a vrtulí to je šolíchaný na 1/3 plynu, ne? Jak to letí na plnej? A nepřestane to být řiditelné?
12.11.2012 20:57 Michi
Hm na tom videu vypadá ten tvůj hodnější než ten můj. Jinak pěkná práce s osazením elektroniky.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek