Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1958

Modelář od:1967

Bydliště:Havířov

Letiště:Havířov

Web:www.avemodel.estranky.cz

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Bird of Time

Parametry

Výrobce: Dynaflite - rozsyp
Kategorie: Větroň
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 3000 mm
Délka: 1245 mm
Váha: 1300 g
Plocha křídla: 69 dm2
Vrtule: 9/6 palců
Elektronika: Turnhigy T9X

Hodnocení

9.47
z 10 | 17 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Další model z mé větroňářské stáje je Bird of Time
Je to velký vysokovýkonný termický větroň 3000mm ze stavebnice v rozsypu, trup a nosné plochy klasické konstrukce balsa/lehká překližka. Ovládaná směrovka a plovoucí výškovka.
Větroň má oldtimerovsky laděný půdorys křídla - ideální model ze stavebnice v rozsypu pro přátele pomalého a majestátního plachtění ve stylu klasických Vé-dvojek, kteří nejen rádi létají, ale také rádi stavějí.
Dvojjdílné křídlo (spojované ocelovou spojkou kulatinou průměr 8 mm ) s vpravdě historickým profilem Phillips Entry Airfoil s prohnutou střední křivkou klasické konstrukce s tuhým potahem torzní skříně zajišťuje dostatečnou pevnost a výbornou klouzavost při nízkých a středních rychlostech. K trupu se křídlo upevňuje dvěma silonovými šrouby M 8 .
Trup je klasické bedničkové konstrukce s odnímatelným krytem kabiny; nabízí dostatek prostoru pro montáž RC vybavení nebo případnou elektrifikaci - pokud byste chtěli kazit , jako já , tuhle klasiku vrtulí. Serva směrovky a výškovky jsou umístěna v prostoru pod křídlem a kormidla ovládají pomocí bowdenů.
Ocasní plochy jsou klasické celobalsové konstrukce, kýlovka má tuhý balsový potah. Výškovka je dvojdílná, plovoucí.
Stavebnice obsahuje: předseknuté balsové a překližkové díly, svazek balsových a lipových nosníků, sadu příslušenství, dvě samolepky, stavební plán v měřítku 1:1 a návod.
Pozn.:
1, Použitý profil si nechal patentovat v roce 1891 britský průkopník vědecky pojímané aerodynamiky Horatio Phillips, mj. autor dvacetiplošníku zalétaného skokem o délce 15 m, který znáte z černobílé střihové sekvence ve filmu Báječní muži na létajících strojích. To možná není nejlepší vysvědčení, ale jeho profily na klasických větroních fungují výborně!
2, Pozor ! Ne všechny díly stavebnice do sebe ideálně pasujií.
3, Ještě jsem s ním nelétal - není vhodné počasí , až jej zalítnu napíšu jak se model chován ve vzduchu.
Zalétání bylo poněkud zvláštní , z nedočkavosti jsem se pokusil o zálet v poměrně větrném / nárazové větry/ počasí - lítal jak stíhačka. No při dalším záletu za bezvětrného počasí už bylo vše OK . Létá velmi dobře, má super klouzavost a při pohledu na něj ze země .... no , vypadá hóódně dobře.
Mirek

Komentáře

Tiež som mu nedokázal odolať (vo výstavbe)...
8.11.2012 21:18 kubadera
Teda ten je. Asi mám kandidáta na mou první stavbu z rozsypu!
8.11.2012 19:40 pitridom
Krásné. Opravdu krásné.
8.11.2012 18:11 LSoft
Taky jsem po tomhle fešákovi pokukoval. Líbilo se mi jedno video na Youtube, kdu to borec hodil a z těch necelých dvou metrů to letělo alespoň 50 metrů, než se to dotklo země :) Za 5.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek