Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Modelář od:1980

Bydliště:Šternberk

Letiště:Nemám

Web:nemám

ICQ:Nemám

Každý modelář se stane pilotem, kdo se nemůže stát pilotem a létat, ten zůstane modelářem. Modelář je ten, kdo vezme plánek, prkénka, nosníky a jiný materiál a postaví model, který létá, nebo nelétá. Dnes se modely kupují, ale o to víc se létá a to je také dobře. Takže: Letu zdar !!! ::::))))

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Pace Spirit

Parametry

Kategorie: 3D akrobat
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 2020 mm
Délka: 1560 mm
Váha: 7500 g
Vrtule: 21/10 Pelikán
Motor: Schelbietech ST52E 13 Kg tah 52 ccm
Elektronika: UBEC Turnigy, Frsky, Kill switch
Serva: 6x Power HD 1201MG
Baterie: Přijímač serva NIMh2000, zapalko 3S2200

Hodnocení

8.29
z 10 | 7 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Model dělala nějaká Česká firma, leč nevím která. Konstrukce je klasická přepážky překližka, bočnice překližka zvenku zesílená balsou cca 4 mm, křídla balsa smrk nejspíš. potah oracover. Podvozek vypadá na laminát s gumovými koly. kabina uhlíková, botičky laminátové (nejsou na foto). Nádrž PET 0.5 l. Latadlo jsem koupil v zimě s naprosto nevhodným osazením. Tak jsem jej nově osadil dle popisu. nyní je ve fázi pozemních zkoušek a záběhu motoru za ůčelem zjištění co se kde uklepe, případně selže, což se už i stalo, když odešlo servo na směrovce Power HD 1501MG, bude nahrazeno 1201MG, která se zatím drží. :) Motor je Schelbietech ST52E s objemem 52 ccm, který mě zpočátku komplet rušil RC, později jsem našel příčinu v neodrušené fajfce, kdy i svíčka nebyla odrušená. pomohla výměna svíčky za odrušenou. Model jsem zařadil do kategorie 3D, protože kategorie akrobat není k dispozici, avšak myslím si, že s tímto motorem, který má tah 13 Kg ke 3D přilíš daleko mět nebude. Nyní je model také na bazaru, protože si na něj extra nevěřím, ale protože doba prodeji nepřeje půjde nejspíš do vzduchu. ležet ho nenechám :) Po záletu přidám další info o jeho průběhu a výsledku ::::::::::::::::::))))))))))))))))))
Tak model je po záletu. Start byl trošku adrenalin, ale nakonec se povedl ::))) měl jsem přibržděná kolečka kvůli dojezdu po přistání a asi jedno víc. Motor je zatím v záběhu a benzín s větším množstvím oleje, tak nemá mnou očekávaný výkon. Ale výkrut už jsem s ním provedl. Odkaz na videa ze záletu viz. níže. Časem doplním hezčí fotky. Vyměněn podvozek za uhlíkový 10-12 kg. Motor se vzhledem k váze letadla jeví zřejmě jako slabší, nedokáže kolmo stoupat, případně viset. Snad se to zlepší po záběhu, zatím lítám na směs 1:25. Ale preventivně se dívám po nějaké originální letecké 50ce s větším výkonem. Problém byl nakonec v zapalování. nemělo automatické nastavení předstihu v závislosti na otáčkách. Provedeno cca 8 letů. Letadlo prodáno

http://www.youtube.com/watch?v=spvJrU5lZ3E&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=VuMy9B4aNpI&feature=plcp

Komentáře

Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek