Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1954

Modelář od:1968

Bydliště:Klatovy

Letiště:Bezděkov, Bolešiny

Vzlétnout můžeš, přistát musíš.

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Drake II/1

Parametry

Výrobce: Vlastní stavba
Kategorie: Ostatní
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1200 mm
Váha: 1004 g
Vrtule: Graupner 200/120
Motor: OS-MAX .15 R/C
Elektronika: Sanwa RDS 8000 FHSS 2,4 GHz
Serva: Hitec 3x

Hodnocení

8.75
z 10 | 24 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Když se mi v zimě 80-81 dostal do ruky Model Aviation s plánkem Draka, byla to láska na první pohled. Okamžitě jsem se pustil do zvětšování plánu. Upozorňuji ručně, kopírky tenkrát rozhodně nebyly v každé trafice. Abych si to usnadnil, použil jsem profil i nosný systém z modelu Pluto od Jirky Černého, který mi profil Draka silně připomínal. Proč to jsem zjistil mnohem později, ale tady to řeknu hned. Model Pluto byl inspirován Willardovým modelem Schoolmaster, což, budiž mu to ke cti Jirka na plánku Pluta nijak nepopírá. Ken Wiilard je u nás označován za Amerického Faru a Drake se stal profláknutou konstrukcí a dnes v podstatě kultovní záležitostí, stavěnou v různých velikostech od depronových prcků až po násobně velké konstrukční modely oproti originálu. Konečně i na RC albu je jich několik a když jsem model zalétával, přijíždějící diváci volali no to je přece Drake.(Samozřejmě byli to modeláři). Ale vraťme se do historie. Vybrousil jsem žebra, nalepil je na nosníky a snad i odtokovku, ještě jsem slepil vop-ku a to bylo vše. Výr pylonových závodů mě zcela pohltil a Drake byl založen hluboko do depozita, kde na něj začal padat prach a zapomění. Mezitím jsem se několikrát přestěhoval a tak jsem to vždy alespoň oprášil a vrátil se k myšlence model dokončit. Někdy jsem něco přilepil, jindy zase ulomil a tak to šlo neuvěřitelných cca 22let. No a to už se blížil rok 2004 a sním i moje 50-tiny. Pylony jsem již jen sledoval z povzdálí, turbinové modely také a tak jsem přemýšlel o tom, že s pár kamarády a Drakem u rybníka by oslava neměla chybu. Bohužel se všechno nějak zvrtlo a tak Drake sice už téměř v kostře hotový skončil opět na dně skříně.
- to be continued -

Komentáře

To je krásne éro...
11.8.2012 14:01 OwlCastle
Parádní vodoušek..
Na letní a teplé podzimní chvíle u vody k nezaplacení..
Velmi pěkné.. U mě za 5 .
9.8.2012 13:55 bermas
Zdravím páni kolegové a všechny, kterým model učaroval tak, že jsou ochotni vzít do ruky nářadí a pustit se do jeho stavby, bych rád požádal ještě o chvilenku strpení. Odpovědi i na otázky nepoložené a doufám, že příjemné, najdete ve čtvrtém dílu, který bude obsahovat i letové záběry a odkazy na videa.
9.8.2012 13:21 om7aum
Krasne za 5 a pripajam sa ku CARBONOVI planik by sa naozaj zisiel, pls...
5.8.2012 20:25 borsoj
Peťorka bude asi málo...
5.8.2012 20:13 carbon
Naozaj krásny hydroplán. Ihneď dávam 5! Je to jednoducho brilantná prácička a veľmi sa mi páči. Je možné oskenovať plánik aspoň v trochu väčšej podobe ako je na fotke,prosím?
5.8.2012 20:11 renek
moc pěkné a originální.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek