Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1984

Modelář od:2007

Bydliště:Nepomuk

Letiště:Pačejov, Bolešiny, Lnáře

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Tornado 4.6

Parametry

Výrobce:
Rozpětí: 1220 mm
Délka: 560 mm
Váha: 1120 g
Plocha křídla: 34.2 dm2
Vrtule: 8.7, 9.6, 9.5
Motor: MVVS 4.6
Elektronika: JR
Serva: HXT 900 a HD
Baterie: 4.8V 1300mAh

Hodnocení

8
z 10 | 8 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Po delší době, kdy jsem modely odsunul stranou jsem zjistil, že my chybý letadlo, které se vejde pohodlně do auta. Další věc v které jsem měl jasno byla ta, že to musí být co nejjednoduší a dostatečně pevné. Volba tedy padla na samokřídlo. Křídla jsou vyříznuta z polystyrenu, potažena balsou 2mm a barevně doladěna samolepící tapetou. Jako předloha posloužil model samokřídla Tornádo. Trup jsem slepil z překližky a balsy 3mm. Těžiště my s mvvs 4.6 a enelopama vyšlo bez dovažování. K záletu jsem použil starovací vozík. Spíše než ze strachu z toho, že bych ho dobře neodhodil jsem měl strach, že po odhozu udělá něco nepředvídatelného a já nebudu mít čas to napravit. Po přidání plynu se za mírného přitažení Tornado odlepilo od země na cca 10m.Bylo třeba dotrimovat křidélka a to bylo vše. S tímto pohonem je letadlo opravdu živé a rozhodně nestrádá. Díky obrovské ploše se s ním nechá krásně plachtit a co my také překvapilo je jeho minimální rychlost. Na co je třeba dávat bacha je to co se děje pod minimální rychlostí. Křídlo jde okamžitě do vývrtky a na vybrání potřebuje cca 2 otáčky kolem své osy na což už musí být dostatečná výška. Létání je jinak nenáročné a svým projevem bych ho přirovnal spíše k relaxačnímu. Přistání my přijde lehčí než u mnohých akrobatů co jsem měl. Tornado se zavděčí lidem, kteří hodí letadlo do auta, na ploše ho vyndaj a jdou do vzduchu. Věcí které se mohou zničit při přepravě nebo přistání je na tornádu opravdu minimum.

Komentáře

Lítám s křídly Sagita od Reichard a HotWing od Hackra 1200.Žádné problémy při přistávání při malé rychlosti.Překontroluj těžiště podélně a příčně,popřípadě nalep na konec křídla uši,jak to mají moje křídla uvedená dříve.!.
30.7.2012 22:08 Sachssport
Foto jsem udělal na rychlo protože jsem nechtěl vkládat model bez dokumentace. Každopádně to co nejdříve napravím. Motor MVVS 4.6 je pro tohle rozpětí akorát. Přidal jsem laděný výfuk, menší vrtuly a delta ještě ožila. I 6.5ku bych si v ní dovedl představit.Delta sice nelítá tak svižně jako Benji nebo Fox ale jak jsem psal, nestrádá. Pro 2.5ku bych zvolil menší rozpětí. Úžasná je klouzavost.
24.7.2012 16:38 were
Doma mi mozna zbude jedna nevyuzita dvaapule a tohle je skvely recept jak ji uplatnit, diky moc za nej! At to lita!
22.7.2012 13:23 newor
Zaslúžilo by si to lepšie fotky, keďže do albumu sa dávajú tie "naj" :-), ale inak sa mi to veľmi pozdáva. S tým motorom na to rozpätie to musí byť super na vyblbnutie. Želám len pohodu a dúfam, že sa doplnia aj lepšie fotočky...
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek