Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1978

Modelář od:2002

Bydliště:Tišnov

Letiště:Borovník, Křivoš a všude okolo Tišnova

Web:www.buzzinec.blogspot.com

Ukázat přátelům na Facebooku

Yak-9

Parametry

Výrobce: VQmodels
Kategorie: Polomaketa
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1500 mm
Délka: 1230 mm
Váha: 3240 g
Vrtule: 13x6 " aero-naut
Motor: Turnigy SK 42-60 500 kV
Elektronika: Turnigy Plush 60 A
Serva: Hitec HS-75 BB podv., HS-485 HB 4x
Baterie: Turnigy 6s LiPo, 4000 mAh

Hodnocení

8
z 10 | 13 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Model jsem koupil u Topmodelu. Rozhodoval se pro elektro nebo spalovací verzi. Nakonec jsem si řekl, že stačí mít svoji první vysněnou stíhačku WWII a ne hned k tomu i první spalovák. Takže to teď v týdnu letělo poprvé jako elektro, i když i ten spalovák byl doma připravený.
Je to model za nízkou cenu, se zatahovacím podvozkem a v rozpětí 1,5 m. Lítá pěkně. Záletu jsem se obával, ale bylo to vcelku bez problémů. Lítá přesně, rychle jako stíhačka, na druhou stranu s ním ale jde letět pomaleji, než jsem čekal, takže přistání, z kterého jsem "měl trochu vítr" bylo poměrně snadné. Zatím proběhly dva starty a dvě přistání, takže se těším na další lítání.
Jediný problém byl, že mě na zemi nadvakrát zradila řiditélná ostruha a nedalo se zatáčet. Ale nějakou takovouto drobnost jsem očekával, takže zatím jen pozitivní dojmy.

Komentáře

Myslím, že u stíhaček vydržím. To jsou pro mě totiž ta nejhezčí letadla. Zrovna ty Tvoje Jaky a Petlyakov, ale i další obdivuju. To jsou naprosto nedostižný modely.
15.7.2012 17:48 hoblik
JO,jo, křídla jsou asi opravdu pro zlepšení let. vlastností, ale spíš pro to, aby se zjednodušila výroba - několik typů letadel- jedno křídlo......
S původním tvarem to lítá taky super :-)
Držím palce, ať u stíhaček WW II vydržíš, ať je nás víc :-)
15.7.2012 12:09 Tomas
Souhlas s oběma komentáři. Mně se tenhle model hodně líbí, i když původně jsem chtěl a pořád chci FW-190. Tohoto Yaka jsem vybral, protože je z téhle řady WWII stíhaček "papírově nejlehčí" a tak jsem si řekl, že bude pro začátek s tímhle typen strojů ideální. Je to tak trochu můj modelářský sen - relativně větší model stíhačky se zatahovákem. A je naprostá pravda, že o těchle letadlech není zrovna moc informací, jak lítají, atp.. A ta křídla jsou asi fakt všechna stejná, tedy půdorys žehlícího prkna.
Ale jak už jsem psal za model, této velikosti, který stojí to co stojí, nečekám, že bude všechno úplně precizní. Beru to prostě jako model, na naučení se lítat se stíhačkou, která má větší plošné zatížení a podle toho se s ní můsí dělat. Konec konců, ten nemaketový půdorys křídla možná trochu přidává na letových vlastnostech.
15.7.2012 10:29 Martin_Tintera
Je fajn, že se tu objevuje pár informací o této řadě letadel od Topmodels, protože jsou za fajn cenu a docela příjemné velikosti. Každého fandu WW 2 však musí zklamat neprosto nemaketový tvar křídel. Podle fotek na webovkách Topmodels je snad výrobce dělá pro všechny letadla stejná :-(
15.7.2012 10:28 Pekelny_Heri
Krásne éro pane. Lietadlá z WWII sú moja srdcovka. Teraz lietam s Jakovlevom UT-1, kúpil som ho nedávno od výborného českého staviteľa, čiže vlastná konštrukcia. Sovietské stíhačky sú prekrásne a ich modely ešte krajšie. Tak veľa suprových zážitkov s týmto parádnym lietadlom prajem a dávam plný počet puntov.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek