Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Bydliště:Kladno

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Mini Vertex

Parametry

Výrobce: LS model
Kategorie: Větroň
Pohon: Bez pohonu
Rozpětí: 1250 mm
Váha: 259 g
Plocha křídla: 16.3 dm2
Elektronika: Rx Frsky 7CH
Serva: Dymond D47
Baterie: 4x NiMh KAN 350 mAh

Hodnocení

7.09
z 10 | 11 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Letošní novinka z dílny Leoše Svobody - na moje první pokusy o hod otočkou až moc dobrý :-). Hmotnost je bez dovážení, možná bude potřebovat k NiMh packu ještě asi 3-5g do špice. Jako druhou variantu napájení mám připravenou 2S Turnigy Nanotech lipolku 500 mAh napřímo - serva i přijímač to zvládají, hmotnost packu je téměř identická, jen s lipolku budu muset dovažovat trochu víc (asi 10g - nedostanu jí tolik do špičky). Ale zase přibude kapacita. Ještě zbývají napípat režimy do vysílače co schopnosti Graupnera MC-12 dovolí a může jít do vzduchu.

Komentáře

ve vzduchu už byl, dokonce už stihl potkat náběžkou betonový sloupek. Zásek je opraven a létá dál. Chvíli jsem uvažoval o dodělání směrovky, protože při zatáčkách jen křidélky moc sklápí čumák, dokonce 4. Dymond servo jsem si už pořídil, ale ještě jsem zkusil Leošovu radu - obrácenou diferenciaci - a je to lepší, takže na směrovku asi ani nedojde.
Za Leošovo "ARF" to bylo tuším 3100,- . Teď zrovna dávám dohromady Ampéra.
6.7.2012 22:13 SPAROW
Vše vypadá skvěle a na letadla od pana Svobody skoro každý pěje chválu. Teď už jen do vzduchu.
Kolik si pan Svoboda řekl za stavebnici ? (v ceníku na stránkách tam není).
27.2.2012 21:38 kubadera
Dan: ano, je to uhlíková trubička a do ní je zapasovaný drát. Průměry bohužel nevím, bylo to "co šuplík dal" ale sedlo to pěkně. Pojištěné kapičkou vteřiňáku a přes to ještě smršťovačka. Na straně vidličky je trubička lehce obroušená aby šla přiměřenou silou zamáčknout do vidličky (zase na kapku vteřiňáku). Ta v sobě nemá závit, ale je vylisovaná tak, že když se do ní něco šroubuje, tak si ten závit vyřízne - tak je to u výškovkového serva v gondole. Tam mám bronzovou koncovku s vyvrtanou dírkou, na to uvázanou nit a celé se to při troše šikovnosti dá napínat šroubováním do vidličky kdyby bylo potřeba.

Holda: jó to nedokážu teď říct. Stavěl jsem to pekelně dlouho a při mém současném vytížení to budu ještě pekelně dlouho pípat do vysílače :-) A pak pojedu na měsíc pryč, takže v květnu :-)
27.2.2012 15:15 Holda
Parada, kdy te s nim uvidime na Dobry? :)
26.2.2012 22:04 Dan
Ahoj,
pěkně osazené éro. Chci se zeptat na táhla ke křídélkům: to je uhlíková trubka s vlepeným drátem? Jak je to spojené s vidličkou?

Ať ti to lítá

Dan
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek