Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Letiště:LMK Týnec n. S.

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

YAK 55 Pro

Parametry

Výrobce: Dualsky
Kategorie: 3D akrobat
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 880 mm
Délka: 920 mm
Váha: 162 g
Plocha křídla: 16.04 dm2
Vrtule: GWS 8 x 4,3
Motor: Emax GT 2203
Elektronika: Emax 8 A, Rx. MZK Penta
Serva: Blue Bird BMS-306
Baterie: Hyperion 2S 240 mAh

Hodnocení

6
z 10 | 10 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Chtěl jsem si pořídit nový model na halovou sezónu 2011/2012. Původně jsem plánoval vlastní stavbu - úpravený Yak 54. Kvůli pracovnímu vytížení jsem se nakonec rozhodl koupit si opět stavebnici. Mám rád modely co se aspoň vzdáleně podobají letadlu. Proto jsem se, místo koupě ověřeného Clicka, pustil znovu do "prošlapávání slepých uliček" s novou verzí Yaka.
Model je vyroben ze 4 mm tlustého depronu. Jde proti trendu odlehčování, který zavládl v tomto roce :-). Výrobce asi předpokládá jeho použítí jak pro halové létání, tak pro létání venku. Proti předchozímu modelu má zhruba o polovinu větší plochu křídla. Doufal jsem tedy že bude i přes vyšší hmotnost pomalejší. Já jsem na Yakovi aplikoval několik úprav podle zkušeností s předchozím modelem: Uhlíkový pásek vyztužující náběžnou hranu je průběžný. Servo křidélek je umístěné v ose modelu aby byla zajištěná stejná výchylka křidélek. Všechna místa kde jsou do depronu vlepené uhlíkové tyčky, kromě ocasních ploch, jsou zesílená překližkovými nebo depronovými "doublery". Přední část trupu je vyztužená diagoválním páskem 3 mm depronu. Spoj křídlo-trup je v okolí závěsu křidélek přelepený lepicí páskou. Motor a regulátor jsem použil ze starého modelu. Chtěl jsem použít i akumulátor, kvůli poloze těžiště a snížení letové hmotnosti jsem ale nakonec koupil nový.
Zálet proběhl tento víkend. První dojmy jsou rozporuplné. Model létá dost rychle (na halovku). Při vybírání přemetu nebo souvratu se hodně prosedá. Vyzkouším jestli mu pomůže instalace brzd. Z předchozího modelu jsem je nakonec sundal protože zvětšují hmotnost křidélek a namáhají tím servo. Použitý motor je pro takhle těžký model málo výkonný. Pro visení se musí dát skoro plný plyn.

Komentáře

Hořejší model (www.horejsi.cz)
9.1.2012 06:53 kmubajsek
kde si ho koupil ? :)
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek