Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1973

Bydliště:Letohrad

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Spitfire

Parametry

Výrobce: Parkzone
Kategorie: Polomaketa
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 1000 mm
Délka: 850 mm
Váha: 740 g
Plocha křídla: 44.5 dm2
Vrtule: 10/|8 setovka
Motor: Stejnosměrný 480
Elektronika: Optic 6 , elektron 6 , jeti 20A
Serva: Parkzone
Baterie: Kokam 3S 1800 mAh

Hodnocení

7.29
z 10 | 14 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Tak se mi pod ruce dostal model spitfire od Parkzone. Kamarád vloni pořídil synkovi tohle éro k vánocům. Jak to už bývá, bez jakých koliv zkušeností se pokusili sami o zálet. Bohužel letadlo zálet nepřežilo. Po výměně trupu a křídla přišli za mnou, jestli bych jim letadlo nezalétl a nenaučil kluka prvním pilotním krůčkům. Po přeinstalování vlastní elektroniky a výměny baterek nimh za lipolky, proběhl naprosto bezproblémový zálet. K mému překvapení je letadlo úžasně stabilní a dokáže létat velmi pomalu. Bez problému s ním může létat i naprostý začátečník. Asi po osmi startech malý Péťa zvládnul bezproblémové vzlety a přistání.

Komentáře

Jj,letí dobře.Já jsem si s ním ale dost užil.První co bylo,zdechla baterka ještě před prvním letem,pak upadl za letu list na vrtuli,jenže kvůli kombajnu,kterej mi jezdil za zadkem jsem neslyšel změnu zvuku motoru,i když mi to připadalo trošku línější....Vibrace byly takové,že rozmlátily převodovku i s obalem a rozpadla se vnitřní výztuha trupu.Tak jsem sehnal náhr.díly,dal vše do kopy a tradá.Po pár letech řeklo čínský servo křidýlek dost,právě v nízké zatáčce a šel do země.Takže,nová převodovka a výztuha na kašu,trup na vyhození a baterku mi za 2 měsíce donesl kamoš,našel ji jeho pes v kopřivách,já jsem ji za tu dobu nenašel.Přeražený křídlo se opravilo.A tak zase nová převodovka,vrtule,výztuha,trup a servo jsem dal 3 kg HS 81?A pak už teda lítal krásně.A samozřejmě úplně první co bylo,vyházel jsem ty čínský krámy regulopřijímač a rádio a dal jsem tam JETI regl a svoje řízení.Baterka se vešla zlatá RAY 2200 mAh.
14.11.2011 14:36 Lada
Je to tak . Taky mě to těší . Já sám mám dvě holčičky takže po mě to nemá kdo podědit . I když jeden nikdy neví , čas ukáže ta menší lítá na simlátoru a docela jí to baví . Pro mě by to bylo dobrý , manželce by se líp vysvětloval nákup dalších nových strojů . Pro holku samozdřejmě :-)
14.11.2011 12:07 JohnyPes
za 5, supr fotky, malej je dobrej
13.11.2011 16:25 Razgec
Paráda!
Gratuluji obzvláště k podařené instruktáži a výchově malého pilota a budoucího modeláře.
Sám jsem měl přesně tyto "Spity" dva a byl jsem s nimi také velmi spokojem.Teď jsem si pořídil jejich novějšího brášku (taky od Parkzone),který je ale už vyroben z EPP a má rozpětí 1100mm.
Ještě jsem s ním ale neletěl,před prvním letem mi vyhořel regl.Koupím nový,namontuju a uvidíme...Zatím však nemám čas...
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek