Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Modelář od:1980

Bydliště:Šternberk

Letiště:Nemám

Web:nemám

ICQ:Nemám

Každý modelář se stane pilotem, kdo se nemůže stát pilotem a létat, ten zůstane modelářem. Modelář je ten, kdo vezme plánek, prkénka, nosníky a jiný materiál a postaví model, který létá, nebo nelétá. Dnes se modely kupují, ale o to víc se létá a to je také dobře. Takže: Letu zdar !!! ::::))))

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Skippy

Parametry

Výrobce: Nevím
Kategorie: Ostatní
Materiál: Jiný materiál
Rozpětí: 1200 mm
Délka: 1200 mm
Váha: 800 g
Vrtule: 10x7
Motor: Turbojet 290W
Elektronika: Turbojet všechno Čína
Serva: Metal Gear 9g Servo 2.5kg TS-9025MG
Baterie: 3S 2200 mAh

Hodnocení

6.75
z 10 | 8 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Dosud jsem lítal jen s eppákem 3d a teď (dnes) zkouším toto. Koupil jsem to jako holý drak na modelbazaru za 800, odřezal kormidla z izolepy, dal pantiky, pozpevńoval co šlo, přidal zadní kolečko, osadil, pro motor jsem musel vyrobit domeček, prostě drobnosti. Dnes proběhl zálet, dost foukalo, ale nevydržel jsem :::::::::))))))))))) Tak to odnesl jen podvozek, trošku vylomený, dosedl jsem cca metr před asfaltem do trávy a tak se to vylomilo (vylepilo), ale moc pevné to nebylo. Jinak zálet celkem ok, jen poupravím těžiště víc dopředu, což už baterkou víc nepůjde, takže asi olovo a z toho radost moc nemám a zmenším výchylky trošku asi. jak se to vytvrdí a uschne, tak jde znovu do vzduchu. je to ovšem něco jiného, než ten 3D epp, beru to jako přechod ke spalováku ::)))) Tak po nekolika pokusek předělat ho na spalovák byl Skippy demontován na materiál.

Komentáře

Viděl jsem to letět na vlastní oči a řekl bych,že je to dobrá průprava. Už se to chová a reaguje jako letadlo. Není to vůbec špatné. Sice jsem na začátku pochyboval,že to poletí,ale letí to...:):)...A docela dobře....
27.9.2011 19:30 Puma163
Tak jsem byl dneska s děckama a se dvěma hodnými kolegy modeláři to po opravě podvozku a dovážení cca 160 gramy olova do špice zkusit. Při startu nedrží směr, asi bude potřeba ještě dorovnat nějak přesněji rovnaný podvozek. :) Ovšem povedlo se odstartovat, povedlo se i letět a vytrimovat do celkem klidného letu. Po několika okruzích proběhlo přistání při celkem solidní rychlosti a model přežil bez újmy, druhý let proběhl podobně, jen už jsem si dovolil nějaký výkrut a přistání bylo delší s pár žabkama, ale opět přežil. Oproti epp co jsem lítal do teď mě to připadá jako lítat s lokomotivou, ale je to super, člověk má pocit, že řídí už letadlo. Beru to jako perfektní přípravu na začátek příští sezony, kdy chci začít létat s excelem s 6.5 žhavíkem.
26.9.2011 13:44 Puma163
Tak budu muset dovažovat, a dost asi, tak je lepší přidat na váze baterky, než olovo, teda myslím. Protože olovo tam ted musím dat. No a vrtulu doporučujou k tomu motoru 10x5 10x6, ale 10x6 tehdy neměl, tak je 10x7 a letí to v pohodě. No a za cca 2 min to sežralo z 2200 360, tak to tak tipuju, když zvednu váhu olovem, že tak ty 4 min by to mohlo lítat. :) Navíc je na cestě motor 500-700W do 1.8 kila letadla, tak k němu ty baterky stejně budu potřebovat. Uvidíme, ale v každým případě musím dovážit.
26.9.2011 12:59 poulicekf
Ta baterka je akorát. Větší je už cihla. Vrtuli bych dal s daleko menším stoupáním. Moc mi nejde do hlavy,kde se tam vzala vrtule 10x7. To je vrtule na stíhačku. Tohle chce tak 10x4.7 nebo 11x5. Baterka by si taky odpočinula. A po dvou kolech divočiny nemůžeš vůbec vědět na kolik času ti to vyjde.. To chce odletět ty 4 minuty a pak zjistit kolik budeš dobíjet. zase neblbni s baterkama.
26.9.2011 08:21 Puma163
26.9.2011 08:12 Puma163
No, já odstartoval a strašně to houpalo, to tím těžištěm, byl jsem přesvědčen, že je po něm, že ho na zem nedostanu, jak jsem pohnul výškovkou, tak to byly rozdíly cca 7 m nahoru dolů, udělal jsem jen dva okruhy a vyklepán a zpocen zkusil přistát jak mikrochirurg, taky foukalo kolmo na dráhu. Tak jsem šel šikmo zboku a kupodivu by to i vyšlo, jen prostě cca 2 m to sedlo před asfalt do té trávy. Mohl jsem udělat ještě jedno kolo, ale nevěřil jsem, že by se mě to povedlo líp, rychlost měl malou celkem, tak jsem ho nechal sednout. Podvozek už zpevňuju a lepím. To těžiště bylo moc, ale opravdu moc vzadu. Motor asi stačit bude určitě. Letěl jsem max na půl plynu. jen, pokud to dovážím, tak výdrž vidím tak na 4 minuty. Už mě napadlo tam dat 2ccm žhavíka co mám, ale nechce se mě to už předělávat, časem koupím nějakou baterku kolem 3500 mAh. Lítat to bude, jen je to trošku víc adrenalin, ale zvyknu si a taky je to dolnoplošník, tak je to víc vratký. Ale o to jde, je to příprava na lítání se spalovacím superstrojem ::::::::::::::::::::)))))))))))))))))) Jinak, pokud bych tam ten podvozek nedal, tak do trávy by to bylo v pohodě, mohl bych tam dat i sklopku, alespon pro ten zálet, sakra to ještě promyslím :::::::::::::)))))))))))) Ale asi ne, upravím těžiště, počkám na bezvětří a jede se znova :::))))
26.9.2011 01:02 poulicekf
A jak ten motor teda táhne? To musí na tu váhu stačit víc než dost. Podvozek je slabina většiny modelů...Tráva je posvora a ráda je trhá z modelů ven....Jinak to nese dobře? Trpí to na pádovou rychlost,nebo to trochu plachtí?
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek