Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Bydliště:Kladno

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Hacker Hotwing 1200

Parametry

Výrobce: Hacker
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 1200 mm
Váha: 740 g
Vrtule: čínská 7x4 normální / 6x3 sklopka
Motor: TR 35-36C 1100kv Brushless Outrunner
Elektronika: HK 40A BlueSeries ESC, FrSky V8R7 2.4Ghz
Serva: 2x Emax ES9207
Baterie: Zippy 3S, 1300 mAh

Hodnocení

7.2
z 10 | 5 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Tohle samkřídlo jsem zvolil jako nosič GoPro HERO HD kamerky. Ze začátku jsme se celkem složitě seznamovali, ale po zalétání, které ověřilo, že vydrží opravdu hodně, jsme už velcí kamarádi. Perfektně se mi vejde na zadní plato kufru u auta, takže je pořád při ruce.
Ačkoli oproti návodu létá na dvojnásobné hmotnosti, nemá s tím žádný problém. Měl jsem doma tenhle velký motor, který krásně vyvažuje hmotu kamery na čumáku. Baterka je téměř v těžišti, všechno mám shora na křídle. Na uvedenou kapacitu létám standartně 13-15minut do 30% vybití baterky. Zrovna zkouším sklopku pro zlepšení kluzu, zatím moc nedokážu určit jestli je to k lepšímu nebo pevná vrtule s nastavenou brzdou je totéž. Menší sklopka na trámci sice udělá stejný průměr jako 7x4ka, ale menší stoupání nedává podle mě takové kopance při plném plynu. S pevnou vrtulí mixuju plyn + potlačení výškovky, se sklopkou to není tolik potřeba a pro natáčení HD videa je celkový pohyb plynulejší. Zatím jsem ve fázi testování stabilizace pomocí čínských gyr, ale asi se na to vykašlu, není to skoro vůbec potřeba.
Nevím jestli je to pravidlem které každý zná, ale návod vůbec neuvádí zvednutí obou elevonů z neutrální polohy nahoru. To mi poradili zkušenější kamarádi se kterými jsem samokřídlo krotil (díky Honzo). Druhým problémem se ukázaly málo tuhé elevony, které jsem měl zkroucené do vrtule a dělaly neplechu. Po srovnání a bohatém vyztužení uhlíkem je to vše ok.
Při zalétávání a i během nynějšího provozu snáší křídlo dost velké rány, je to statečný vozembouch :-) Elevony se již utrhly z pantů, napravila to skelná páska. Taktéž prasklo již po obou stranách podél motorového lože, takže už nevypadá tak dobře jako ze začátku, vteřiňák již bují všude možně :-) Ale létá parádně. Hlavně musím poladit styl odhozu, vždycky na to zapomenu a mrsknu křídlo do svíčky, což má za následek otočku a pád na čumák. Kamera je na to dělaná (létám v ochraném nárazuvzdorném obalu), jen jsem už několikrát zapomněl očistit objektiv od oranice a doma měl pak zkaženou náladu z 10ti minut HD videa se šmouhou přes celou obrazovku :-) Při startu stačí křídlo na 3/4 plynu položit na vzduch, parádně se chytne.
Jediné co musím vytknout jsou nabízené designy, přijdou mi jak pouťové hračky. Naštěstí Hacker prodává verzi "naked" takže nebyl problém si udělat svůj.
Sestříhané krátké video http://www.youtube.com/watch?v=Df8yGdbHKrY

Komentáře

to video je pekny :)
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek