Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1962

Modelář od:1974

Bydliště:Kourim

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Fox

Parametry

Výrobce: ST model
Kategorie: Polomaketa
Materiál: EPP, EPS, Depron
Pohon: Bez pohonu
Rozpětí: 1800 mm
Délka: 880 mm
Váha: 685 g
Plocha křídla: 29.7 dm2
Motor: no podle vlečné :-)
Elektronika: Rx 35Mhz Simprop Scan7 v2
Serva: NoName made in China
Baterie: Rx 4x650mAh

Hodnocení

7.56
z 10 | 9 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Chtěli jsme zkusit aerovlek, napoprvé padla volba : zpět k houboletum a co takhle ten Fox..... Cena přiznivá , letadlo stači osadit přijímačem a baterkami, zašroubovat 4 šroubky, napípat do Tx a může se na pole. Já jsem navíc stříknul spodní konce křídel fluorescentní barvou pro lepší viditelnost , ale kdo jí hodně mrkve, nemusí .-) Stavebnice mile překvapi předpracovanostíí , zajimavě řešeným nahonem na křídelka, serva jsou v kořenu křídla - skrytý nahon , poněkud horší bude asi kvalita serv, občas neudrží středovou polohu - ale neni to nijak fatální .Zálet hozenim z ruky ukázal překvapivě dlouhou výdrž a to, že to bude asi rychlejší .-) Zkusil jsem i gumicuk, ale diky kolu vyšel háček daleko za těžiště a navíc kolo nepříznivě ovlivňovalo chování při tahu gumicuku - takže na gumicuk to fakt není ideální . Čiňan sice přibalil do krabky i "vlečnou šnůru" ale byla spíš pro zlost . Dostat ji na do špice a zaháknout, vyžadovalo po několika startech nadlidské (zřejmě čínské) schopnosti . Jinak aerovleky s tímto erem jsou pohodové, stačí mírně přitahovat a rovnat křídelkami do horizontu. Bohužel, letadlo je diky své velikosti na větší vzdálenosti za vlečnou hůře čitelné ( alespoň pro můj zrak ) a zatáčky musí vlečná točit co nejblíže letišti. Samotný let je pohodový, je to malá pěnová raketa a dovolí i snese vcelku dost . Za ty peníze dobrý kauf - sice žadná hitparáda a chlubítko - ale chcete li zkusit aerovleky beze strachu o mazlíka na konci šnůry - toto je dle mne vcelku dobrá volba a proto to i sem dávam, ne kvuli ambicim na 5 :-) :-) ale jako doporučení pro začátečníky v aerovlecích

Komentáře

Taky ho mam.Na svahu je mazel ale bacha na teziste pak tu zatacku utahnes rovnou do vrtaku :D
3.4.2011 09:00 Makobear
To Were - snura je zednicka snura z OBI cca 15 m na zacatku kus UTP :-) to proto aby snura neuvízla ve spárach ocasních ploch , zhruba v první třetine je navlecen badmintovy micek a na konci je cca 20cm kousek cinskeho "vlečného" provázku (je tenký - tzn dobre vypadne z hacku pri odpoutani )
Update -provazek nahrazen kevlarovou niti -( lepsi manipulace pri pripinani ....)
Vlekali jsme s vlecnou , ktera mela kameru otocenou dozadu na kridle , az sestriham dam kdyz tak odkaz na Trubku

To Ludo - ano, to melo byt sekundarni vyuzití :-) :-) kdyz jsem videl, jak se daji s tím krasne utahovat zatacky
2.4.2011 23:47 Ludo
Doporučujem ho taktiež vyskúšať na svahu.
2.4.2011 23:42 were
Jj, take se chystame zkouset aerovlexy s Foxem - vsechno uz je pripravene, Fox ma v cumaky vlecny hacek, akorat jeste musim doresit problem s vibrujici motorovou prepazkou na vlecne a pak hura vlekat! :o) Diky za inspiraci - co pouzivate za snuru?
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek