Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1970

Modelář od:2008

Bydliště:kralupy nad vltavou

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Maxir SE

Parametry

Výrobce: laheli
Kategorie: Do 450 včetně
Materiál: Jiný materiál
Průměr rotoru: 620 mm
Váha: 360 g
Motor: axi 2208/26
Elektronika: reg. la heli,GU210,spektrumHK
Serva: 3x HS55,futaba3154
Baterie: 3s 1000mah kypom

Hodnocení

6.5
z 10 | 12 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Na letošní zimu jsem si na trénování v hale pořídil staršího MAXIRA od kolegy z letiště.Dostal jsem k němu hromadu dílů a maketový trup.Možná ho časem tedy obléknu,ale spíš bych chtěl trénovat akrobacii.Zatím jsem ho párkrát prolítl v tělocvičně a ladím křivky.Pokud hodně uberu ve SWASHMIXU tak se zklidní,jinak je až moc rychlý.Zatím nebyla příležitost jít s ním ven.

Tak venku už jsem byl několikrát(v tělocvičně také ale raději jen základní přesuny) a po pár změnách to začíná být ono.Změna všech listů za uhlíkové,zkrácení páky serva z 12 na 7 mm a trochu ůprav SWASHMIXU.Základní akrobatické prvky už by měl zvládat.Ve srovnání se 450kou to stále někam cestuje a pořád se musí řídit ale to je prý normální.Ozvu se jak jsem dopadl.

Zjistil jsem že mechanika nechodí moc volně tak jsem trochu uvolnil očka výstružníkem.Těžiště bylo opravdu moc vepředu tak jsem elektroniku umístil jinak.Zatím je venku pořád pod nulou.Zkouška bude jen v tělocvičně.

Od minula jsem změnil baterie za KYPOM 1000mah a přizpůsobil opět rozmístění elektroniky kvůli vyvážení.Dnes jsem to zvedl dostatečně vysoko a zkusil několik z obratů co jsem v zimě natrénoval na simulátoru.Přemety do všech stran,tic toc,half piroflip.Byly to takový křivárny ale JDE TO!!!!! Super,Ztratil jsem velkou část strachu která mi bránila začít s 3D.
Na poslední chvíli jsem se dozvěděl že na Krtkování bude soutěž "skoromaket"z papíru.Na netu jsem hledal vystřihovánku HUGHESe,nechal vytisknout(měřítko jsem vzal od oka) slepil,upravil kapotu i vrtulník a zítra jedu.To všechno za 5 dní takže nebyl čas se s tím mazlit.Doufám že to poletí.stihl jsem to jen zaviset

Tak to letí dobře.Dostal jsem i cenu.Zkusím maketu z papíru na 450ku.


Maketovou kapotu jsem zatím sundal a soustředil se na výkon vrtulníku.Výměna serv cykliky za digitální sawox 0253,motor axi 2212-12 a regulátor roxxy 918.Hned při prvním startu je vidět velká změna k lepšímu.Obraty těd dělá na místě.

Taky jsem zkusil vyrobit několik kabin z petlahví.Dopadlo to celkem dobře.

Komentáře

Dnes jsem měl možnost ho zvážit.S baterií 3s 1300mah zippy váží 380g.Je ale těžký na předek.Aby byl vyvážený je nutné dát baterii našířku,to už ale nejde nasadit kabina.
18.1.2011 20:00 dagx
Baterie jak mám v popisu 3S 1300mah ale to je asi maximum co jsem viděl.Zatím je používám protože jiné nemám.Zkušenější doporučují 900-1100mah.Vrtulník bude lehčí a živější.Váhu bohužel nevím ale nebude se moc lišit od jiných maxirů 350-420g podle baterie(jak uvádí výrobce LAHELI).Nějakou zátěž by jistě ještě unesl.Nepocituji nedostatek výkonu.
17.1.2011 22:08 Kuba
Dobrý den
Chci se zeptat, kolik zhruba váží a jaké Bat. používáte? Resp.kolik g by ještě snesl zátěže?
Díky
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek