Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Bydliště:Písek

Letiště:Písek

Ukázat přátelům na Facebooku

Stinger

Parametry

Výrobce: LS model
Kategorie: Hotliner
Rozpětí: 1000 mm
Délka: 560 mm
Váha: 720 g
Plocha křídla: 11 dm2
Vrtule: 4,75 x 4,75
Motor: HET 2w-20 3400ot.
Elektronika: Turnigy Plush 60
Serva: GWS
Baterie: 3S 2200mAh 40C

Hodnocení

8.63
z 10 | 16 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Po nějakém odlétaném čase se Slimem jsem dostal chuť ještě na něco trochu ostřejšího. Hned když mě toto proběhlo hlavou, tak jsem opět věděl kam jít pro model a kouknul jsem na oblíbené stránky [url]www.lsmodel.wz.cz[/url] a objednal Stingera. Model mi přišel opět ve velmi dobré kvalitě s velmi zpevněným křídlem a uhlíkem perfektně vyztuženým trupem. S tím mi pan Svoboda udělal opravdu radost. Model jsem chtěl ve verzi ARC bez povrchové úpravy, která byla v plánu fólií, pro co nejmenší odpor a dosažení co největších rychlostí :-). Po večeru stráveným u televize s pastelkama v ruce jsem navrhul barevné provedení tak, aby vypadalo co nejjedovatěji, abych podrhnul vlastnosti modelu a také barevně podané tak, abych neudělal ostudu jménu modelu :-). Celý potah je ze 40 kusů fólie a trvalo mi to další 3 večery u televize a s výsledkem jsem naprosto spokojen.

Jako pohon jsem pořídil kvalitní motůrek HET 2w-20, který už je v podobných modelech vyzkoušený a navíc podává velmi dobré výkony. Motor je krmený Turnigy 3S 2200 40C baterkami s kterými má příkon okolo 600 Wattů na vrtuli 4,75 x 4,75, takže výkonu je na tento třičtvrtě kilový modýlek naprosto přebytek, prostě tak jak to mám rád :-)

Poprvé a naposled jsem se rozhodl zkusit do takového modelu levnější serva. Jde o serva GWS Naro FH-BB a musím říci, že jsem dost zklamán. Dvě se nevrací přesně do neutrálu a na křidýlkách má každé lehce jinou rychlost., Takže rozhodně budu muset všechny 3 kousky vyměnit. Hlavně to dělá paseku při vysouvání obou křidýlek nahoru jako brzdy, tam se ta rozdílná rychlost už dost projevuje. Tímto jsem si opět utvrdil, že nejsem tak bohatej, abych si kupoval levné věci...

V každém případě ale model lítá jak raketa a když jsem o víkendu přijel na letiště a slyšel od starších modelářů poznámky ve stylu co to máš za prcka, s takovým já létám v obýváku a tak podobně, tak jsem se usmál a poslal Stingera do vzduchu. Okamžitě všichni zmlkli a další poznámky na Stingera už jsem neslyšel, protože jsem jim přímo z odhození předvedl pár průletů na maximálce dva metry nad zemí a všichni sedli na zadek :-)

Model je dost jedovatý a velmi rychle se ztrácí z dohledu, tak rozhodně není čas na přemýšlení, ale musí se pořád rychle reagovat.

Rychlost letu byla pokusně měřena několikrát na bázi se stopkama a Stinger dosahuje výsledků okolo 240 km/h o a doufám, že se mi jednou podaří pokořit i těch vysněných 300... :-)

Mě se na něm nejvíce líbí jeho "oldschoolovej" vzhled s kabinkou :-)

Komentáře

A ještě si přiberte TomasC - budete kompletní :-D Jste totiž Šílenci, pláču a tiše závidím.
16.11.2010 16:18 miglosch
nojo hec, ale dobrej hec :-) já bych do nějakýho závodu klidně šel, třeba lítat pár okruhů odděleně hezky po jednom, kdo to dá rychleji :-) no přez zimu bude času na přemejšlení dost a třeba by na takové "fofr" polítání přišlo lidí víc :-)
16.11.2010 10:42 Abu
Vzduch. = vidim stejne urputny vyraz jako u mne :-D Mel sis Stingera nechat (ikdyz Funjet taky neni spatnej)
Honelix = 55ky mi do era nesmej, po tom co predvadely kdysi v Toru za skubaturu.... ale HXT-900 bych tam taky nedal, ty 65ky budou dobry.
Miglosch = ty zavody to byl spis jen hec, ja si taky neumim predstavit tech 10 okruhu furt na plnej... a navic si uz vubec neumim predstavit, ze by tam tech modelu litalo vic najednou, sice pravdepodobnost srazky nebude velka, ale pokud k ni dojde, tak 2x100% totalka a jeste bude stesti kdyz trosky nesejmou nekoho na zemi....
15.11.2010 21:19 Vzduchoplavec
HS-65 HB jsem tam měl já a paráda. Skvělá serva. Ty karbonové převody jsou skvělé.

Abu: Mě odhod šel takto: http://www.rcalbum.com/photoView.php?id=495&amode=&nr=7 :)
15.11.2010 21:05 miglosch
tak závody jó :-) no nezní to špatně, ale třeba si ještě vůbec neumím představit, točit pořád dokola přesně X okruhů pořád dokola kolem pylonů, to mám ještě co trénovat... :-) na 9 startů jsem ještě nezlomil vrtuli ani jednu a třeba u Slima, kde mám stejný rozměr vtule jsem za cca 50 startů zlomil myslím jen 2, takže s tím lámáním to tak horký snad nebude... a ten tvůj odhoz, tomu říkám štýl :-) no já si ho zatím hodit netroufnul, ty starty jsou pořád trochu boj, ale ono na to taky dojde, že přijedu na letiště a budu tam sám :-) ale nejdřív hlavně musím vyměnit ta serva, aby byla jistota naprosto rovného letu po odhozu... Jo a budou to HS65HB jako mám v ostatních modelech, to jsou dobrá serva.
15.11.2010 18:24 Honelix
Vsak ono HS - 55 jsou dobry serva... ze jo Tomasi :o))
15.11.2010 17:29 Nakadah
Velmi pekne barevne provedeni. Ja osobne bych investoval spis do Hitec HS-65HB ... u tehle rychlych modelu se kvalitni servo vyplati. Pri setreni se model behem okamziku muze zmenit v kupu trisek a horici LiPol baterii. I kdyz me dva "pylony" pouzivaji HS-55. Nak
15.11.2010 17:26 Abu
Tak kdy dame zavody ? :-) Jeste muzem pribrat Viga, ten ma taky stejnou motorizaci (a ne ze budes rychlejsi, protoze my mame kompozity a ty "jen drevaka", ikdyz veskutecnosti je Escape a Stinger prakticky stejnej model)...
Udivuje me nespokojenost s tema GWS, ja je mam v 2.5m termickym Etalonovi a tam chodi dobre. Ale to je pomalolet, tam je nejaka rychlost serv nezajimava.
Napis casem jaky mas skore "pristani / vrtule", ja zatim 18:1...
A co odhod, jak ti jde? Me takhle = http://letecka.rcalbum.com/view.php?pic=photo/2010_rc/2010_10_30/05.jpg :-))
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek