Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1954

Modelář od:1968

Bydliště:Klatovy

Letiště:Bezděkov, Bolešiny

Vzlétnout můžeš, přistát musíš.

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Tiger Stick

Parametry

Výrobce: RCM Pelikán
Kategorie: 3D akrobat
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1485 mm
Délka: 1272 mm
Váha: 2200 g
Plocha křídla: 46 dm2
Vrtule: 12x8E
Motor: E max BL-2832/05 + Turnigy Plush 60A
Elektronika: Airtrnics Sanwa RDS 8000 2,4
Serva: standard 3x
Baterie: 4S1P 2,6-3 Ah Lipol 30C

Hodnocení

7
z 10 | 17 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

No, když jsem si s Commanderem zopakoval jak se řídí model a zbavil se trauma, že už jsem vše zapomněl a už jsem starej na to se to znova učit, přišla doba pořídit nový stroj. Model dodává Pelikán takřka hotový a je určen pro spalovací šestapůlku. Já jsem šel ještě dál a koupil jsem model komplet hotový na modelbazaru, s pohonem elektromotorem a vyrazil s ním do Bolešin. Při prvním přidání plynu při pojíždění jsem však škrtnul o travnatý povrch a úložná deska motoru z 2 mm překližky vzala za své. Novou jsem udělal z dvojky duralu. Model jsem vzal do Mýta a zálet svěřil Miloši Petrbokovi. Ten tak ochotně učinil, „děkuji“, no a já opět vyrazil do Bolešin. Když jsem chtěl znovu po letu nabít baterii, zjistili zkušenější kolegové, že je dost horká, a také poněkud nafouklá, takže bylo zase po lítání. V motorové přepážce jsem vyrobil pár chladicích otvorů. Baterka po vychladnutí trochu splaskla a tak jsem jí nabil a vyrazil opět na letiště. Motor ale moc netáhnul a navíc bylo dost slyšet proudění vzduchu kolem modelu. První jsem přičítal zničené baterce, druhé větracím otvorům. Příčina byla ale úplně jiná. Namontoval jsem obráceně vrtuli. Po její správné montáži létá model bez problémů cca 8 min s baterkou 2,6 Ah. Samozřejmě ne stále na plný plyn. Jedinou závadou dosud byl uražený podvozek při přistání do vysoké trávy, ale to spravil vteřiňák. Model v této konfiguraci létá k mé plné spokojenosti. Experti by zřejmě dali výkonnější motor a větší baterku, což není problém, model vozí vepředu deset deka olova.

Tak přidávám pár foto z létání v Nesvačilech, samozřejmě mimo program.

No tak jsem to trochu přechválil. Bohužel se odlepily magnety. Naštěstí na zemi. Motor se bloknul a vrtule odlétla. Jinak se nic nestalo. Takže model čeká na nový motor.

No a už to zase lítá s novýma koněma(watama).

Komentáře

15.9.2010 16:44 bermas
Myslím, že u trupu typu stick, tedy tyčka je úplně jedno z které strany je přidělané křídlo. Důležitější je výkon motoru, plošné zatížení a velikost kormidel. Dobrá tedy cvičný akrobat. No a jinak zatim drží.
8.9.2010 14:24 poulicekf
No možná bych přehodnotil To 3D Akrobat..:):). Hornoploch se mi nezdá jako 3D divočák. Ale jinak pěkný model. Snad vydrží do další sezóny.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek