Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1967

Modelář od:1981

Bydliště:Pardubice

Letiště:Barchov u Pardubic, Zábědov u N.B. (někdy)

Letiště Zábědov u Nového Bydžova - ULBYDJ poloha: 50°13'15.981"N, 15°27'28.11"E

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Mini Corado

Parametry

Výrobce: MV Model
Kategorie: Větroň
Materiál: Celokompozit
Rozpětí: 1500 mm
Délka: 920 mm
Váha: 818 g
Plocha křídla: 25 dm2
Vrtule: 9-5"
Motor: AXI 2217/12
Elektronika: SPIN 44, RX Jeti 7k, M-Vario, Cockpit SX + Duplex TU
Serva: 6x Power HD-1581HB
Baterie: Turnigy Nanotech 2,2 Ah 25-50C

Hodnocení

10
z 10 | 8 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Pod vlivem tohoto serveru a RC manie jsem pojal nápad objednat přes zimu na příští jaro Mini Corado. Včera (21.8.´10) jsem po dlouhé době navštívil server Model bazar - A BYLO TAM!!!. Pár telefonátů a Corado se stěhovalo, rád a rychle jsem si pro něj dojel. Všichni, co tady o něm píší mají úplnou pravdu - je to dokonalé letadlo, takže se snad nebudu ani podrobně rozepisovat, bylo by to nošení dříví do lesa. Instaloval jsem do něj svůj přijímač, ostatní již bylo hotovo. V dohledné době vyměním instalovaný motor Roton 200 za AXI, aby Corado trochu zdivočelo. Mohu jenom potvrdit dokonalé letové vlastnosti tohoto éra - obzvláště mě překvapily rychlé a přesné reakce na křidélka. Corado je zatím ve stavu testování a ladění, rád bych využil obrovský potenciál tohoto modelu. Prázdný model váží 648 g, s baterii Turnigy vyleze na stále skvělých 818g.
Těm co váhají s pořízením tohoto modelu doporučuji - jděte do toho, opravdu to stojí za to!
EDIT 23.8.10
Dnes dopoledne jsem vzal Corado na letiště, abych vyzkoušel co předvede v termice a jestli pověsti nelhaly. Opravdu nelhaly, co Corado předvádělo v termice bylo až neuvěřitelné a to jsem lítal s těžší baterkou. Můj obdiv byl tak veliký, že ještě ten samý den odpoledne Corado obdrželo M Vario, neboť si ho zcela zasloužilo a k tomu silnější motor AXI 2217/12. Možná, že majitelé S-NEU a podobných vymožeností nad tím ohrnou nos, ale mě to tak zatím stačí. Corado se změnilo z lehouše na malého ďáblíka, letmým pohledem na vario jsem zjistil stoupavost v kolmém letu vzhůru 22 m/s. To mi bohatě stačí k radosti - teď je to dokonalé éro, takhle jsem si to přál. Zpočátku jsem létal s výchylkami na hodnotách 60% doporučených výrobcem, a už jsem od toho upustil a Corado ještě lépe reaguje na řízení. Víc jsem toho dnes nemohl vyzkoušet, neb mé létání ukončil déšť, tma a komáři.
EDIT 5.9.10
Co se týče termiky, je MiniCorado opravdu borec! Stačí malinko a už jede nahoru jako výtahem. V pátek 3.9.10 nějaká extra termika nebyla, ale navečer se mi podařilo na výše uvedenou baterii nalétat celkem 68 minut, z toho 4:30 motorový let. A kdybych si odpustil nějaké ty skopičiny jako přemety, vývrtky, lety na zádech a jiné kotrmelce, mohl jsem tam být i déle. Snad jediný "nedostatek" Corado má - je malé a v 330 metrech už je opravdu hodně špatně vidět! ;-)
EDIT 18.9.10
Podařilo se mi navečer na jednu baterku "naplachtit" 80 minut a 3 vteřiny, žádná termika nebyla, a navíc jsem létal na obyčejnou (modrou) Turnigy, která je o 20 gramů těžší než nanotech (filajová ;-)).

PROSTĚ SUPER ÉRO

PS: Kam se hrabe Blizzard od MPX :-))) První foto - najdi MiniCorado!

---------------------
EDIT 21.8.2011
Dnes je tomu přesně rok, co se ke mně přistěhovalo Mini Corado. Má za sebou pře 150 letů, bohužel obdrželo i jeden šrám, který se skrývá pod oranžovou fólií na křídle. Nevadí mi to, občas létám v takových podmínkách, že je jasně vidět jenom ta oranžová část. Po roce létání s MC mohu jenom potvrdit, že je te velice univerzální a vynikající éro.
Jak tenhle létající skvost mohl někdo dobrovolně prodat ?!?!

Komentáře

Čau, chtěl bych se zeptat jak chodí axík mám v mém mini coradu stejný motor i vrtuli ale mám jen samé patálie během letu od giroskopického momentu vrtule dochází k tomu že rotor dře o stator a sem tam upadne magnet. Po řešení v modelmotors chyba prej není na jejich straně mě nakonec poslali nový motor s tím že když bude problém i tu tak mám něco špatně já. Bohužel však po vybalení nového motoru a odzkoušení v ruce jsem schopen rukami docílyt dření statoru o rotor takže za normálního chodu třením zase upadnou nějaké magnety. Prostě jsem s tímto pohonem velmi nespokojen a uvažuji o Turnigy. a jak to chodí tobě je to bez problémů?
9.5.2012 10:53 semi
Měl bych prosím stejný dotaz. Kde máte serva pod přídlem nebo v motýlu? A je to verze uhlík nebo sklo ? Díky.
25.4.2011 16:52 lakotamm
Ahoj. Tiež rozmýšľam nad presne touto variantou - teda motorom. Lietadlo máš full carbon? Vďaka.

Inak - dal by som tam väčšiu vrtuľu. Ten motor si o to doslova provokuje ;-) Ja som na ňom mal ako 10x8 tak aj 11x6. Ale nevydržal to Spin 33 - motor bol stále v norme, hoci prúd bol aj 50A ;-)
10.9.2010 23:42 Mira96
Dnes jsem si krátce po poledni odskočil s MC na letiště, vzal jsem si jenom dva akumulátory - bohatě stačí. Už jsem měl jeden pack vybitý (létám na čas), nalétl jsem si na okruh na přistání a při průletu nad strništěm ve 43 metrech Corado lehce poskočilo. Otočil jsem se dvakrát a z okruhu na přistání byl odlet do výšin, za slabou čtvrthodinku jsem byl ve 260 metrech. Poslal jsem ho dolů zpátky do 50 metrů opět nad strnište a znovu to samé - během chvilky jsem byl opět vyvezen do nebes. Měl jsem naklapkováno 1 mm klapky + křidélka a jenom jsem si vychutnával jak Corádo stoupá a stoupá ...
8.9.2010 11:35 Boris
Ahoj Míro. Corado je krásné éro - gratuluji. Jak se ti létá s AXI 2217/12? Chci ho totiž do Corada dát taky. Serva S a V máš v motýlu, nebo v trupu? Přijde mi, že motor je lehký (70gr.) a že se bude muset model dovažovat ve předu, takže serva půjdou u mého asi pod křídlo. Každopádně napiš, co je nového v létání. S pozdravem Boris
23.8.2010 09:01 Mira96
Díky pánové, ovšem moje Corado zůstane trochu "při zemi" proti vašim kosmickým strojům (S-NEU). Ale i tak si myslím, že bude výborný. Já zase nejsem takový zběsilý pilot, abych lítal na hranici rychlosti zvuku ;-)
To Hoki: Díky, Michale, přání od mistra potěší a zahřeje na duši.
23.8.2010 07:20 Lindbergh
Já na něj koukal asi před týdnem a říkal jsem si...No ke komupa se asi přestěhuje :-) Mám ho také (osazeného max.tuningem s S-NEU motorem) a je to opravdu parádní éro s perfektníma vlastnostma. Gratuluju ke správné koupi éra a užij si ho, stojí opravdu za to!!!
22.8.2010 22:40 Neshi
Tak vitej do klubu. Vlastnim taky MC a je to super model kteremu se neda nic vytknout. Kazdy let si vychutnavam a i kdyz moje letovka je vetsi diky jinemu setupu i tak lita velice pekne. Preji hodne zazitku s MCkem
22.8.2010 21:58 Hoki
Oči by Míro braly, ale ruce už zlenivěli. Už zvolňuju tempo a rychlost svých modelů. Ale do zimy si chci ještě postavit kombata R-850mm a s tím se dá taky vyblbnout. Tak ať Ti to lítá. M.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek