Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1973

Modelář od:1984

Bydliště:Hradec Králové

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

SVOR Alien

Parametry

Výrobce: SVOR
Kategorie: Cvičný model
Materiál: Laminát + balza
Rozpětí: 1080 mm
Délka: 725 mm
Váha: 680 g
Plocha křídla: 18.9 dm2
Vrtule: Aeronaut 8,5x6
Motor: PJS 3D 550 R
Elektronika: ESC ASSAN 25, HITEC
Serva: 4x ROBBE 10g
Baterie: Zippy 1500 3S

Hodnocení

8.67
z 10 | 12 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Výrobce: SVOR Alien
Stavebnici jsem dostal v devadesátých letech k vánocům. Potom jsem se několikrát stěhoval a letadlo v rozestavěném stavu se povalovalo po různých místech. Tehdá jsme měli dvoukanál ACOMS a motor MODELA Junior 2 ccm.
Když jsem se vrátil v roce 2006 k modelařině, tak jsem začal uvažovat o elektrifikaci. Než jsem jej potáhl Solarfilmem, tak jsem dodělal křidélka. To ještě měla křídla vzepětí dle návodu. Potom jsem blbnul a při pokusech s vývrtkou křídla téměř zatleskala a mně se podařilo jen tak tak přistát. Tím bylo vyřešeno dilema, jak odstranit vzepětí. Při následné opravě jsem křídla slepil pořádně.
Pokud se postaví se vzepětím a bez křidélek, nedá se s ním v podstatě bourat, Reakce na směrovku jsou velmi vlažné. Určitě se jedná o dobré letadlo na začátek, které Vám dlouho vydrží.
Rozhodně nejsem pyšný, jak jsem letadlo zmastil dohromady. Křidélka jsou hodně dobastlená, ale kupodivu fungují velmi dobře.
Letový projev odpovídá stroji. Je to pohodové polétání s dostatkem rychlosti a pronikavostí proti větru. Přece jenom je to laminát a fólie a ne žádné kuličky. :)

>na Lipolky nevyvážitelné :-(
Letadlo jde vyvážit i bez zátěže v konfiguraci, která je zde. Tedy s LiPol a lehkým střídavým motorem. Jak je vidět, je třeba dávat vše před těžiště. V mém případě jsou tam i serva. Baterie je doražena k motorové přepážce a dobíjím ji v letadle. Regulátor a přijímač jsou naproti sobě na suchých zipech na stěnách trupu.

> Dost se divim, ze jsi nedal dospod kridel nejake tmave pruhy,
Doplnil jsem černé pruhy zespodu křídel.

25.10.2010
Model je momentálně na prodej. Prodávám model pouze se servy. Cena je 650 Kč.

1.11.2010
Model byl prodán.

Komentáře

zdravím,nemáte prosím plánek k letadlu.děkuji
17.6.2010 17:54 fasciman
Mne sa toto "éro" páči za 5. Ako si sám uviedol - v podstate treba improvizovať, aby si ho prinútil lietať. Technický pokrok je stále prítomný a ideme do stále menších a menších hmotností. Natlačil si to dopredu - improvizoval si svojim spôsobom a to sa asi cení najviac.
17.6.2010 13:22 were
Dost se divim, ze jsi nedal dospod kridel nejake tmave pruhy, takhle to podle me musi but ve vzduchu hodne spatne citelne. Jinak drzim palce at ti lita co nejdele k plne spokojenosti!
16.6.2010 21:32 Voza
Moje první letadlo, létalo krásně na naučení super, lítal snad i ve vychřici :-), mám ho dodnes i když už moc nelétá, ten můj létal celou dobu se SS pohonem Mig480 a převodovkou 1:2,33 a NiMh na Lipolky nevyvážitelné :-(
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek