Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených
Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Letná 56

Parametry

Výrobce:
Kategorie: Ostatní
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1500 mm
Délka: 1050 mm
Váha: 900 g
Motor: mvvs 2,5 Detonační
Elektronika: optima 7, aurora
Serva: Hobbyking 12,5g

Hodnocení

8.8
z 10 | 20 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Historické modely se mi vždy líbily, tak jsem si pro radost postavil Letnou 56. Doma jsem našel starou detonační mvvs 2,5 ccm, osadil ji výfukem ze staré placatky a udělal lože, snad bude na model výkonově dostačovat. Není to úplně přesně podle plánu, trochu jsem si to ulehčil, ale doufám ,že to bude létat.

Komentáře

Plánek byl stejný, ale zjednodušil jsem si to :-), nejsem zrovna typ který se přesně drží plánu, ( soutěže mě nezajímají - chci si spíše urychlit stavbu a taky lenost je lenost ), jak jsi napsal, hlavně , že to lítá a tím mi to dělá radost. Tobě ať to taky lítá a ať se daří.
24.2.2012 17:26 Komar033
Je možné, že máš trochu jiný plánek, z fotek mi příjde, že máš podvozek přidělaný pod hotovým trupem, ta směrovka a výškovka má podle plánku také profil, není rovný! Jinak v pohodě, nechci tě naštvat :o). Létá Ti to, a to je to hlavní. Ať se daří.
19.2.2012 19:35 Petr_S
Ahoj, podle stejného plánu jsem to stavěl i já, podvozek je udělaný podle plánu, nijak jsem ho neupravoval. Zálet na videu nemám, našel jsem jen video na you tube co natáčel kamarád 2.13min. http://www.youtube.com/watch?v=PAzJBXQU0F8&list=UUXrJWEdhj8uvUz3EXsNxAXQ&index=19&feature=plcp tam už lítá s elektromotorem, mám udělané universální mot. lože abych to mohl prohazovat s mvvs2,5D
15.2.2012 18:02 Komar033
Vypadá to pěkně, právě se na ní chystám, mám plánek 1:1. Zatím jsem ve fázi studování plánu. :o)
Získávám informace.
http://historicke-modely.cz/letna-konstrukce.html , http://historicke-modely.cz/letna-stavba.html
Ten podvozek máš upravený?
Nemáš video ze záletu? Dík. Tak ať se daří.
19.2.2011 16:08 DAF
Vypadá to moc pěkně a že to je dobře zpracované. Pokud to odpovídá všem pravidelům na souměrnost, seřízení, nezkroucení atd., tak nevidím důvod, proč by to nemělo létat. Pokud jde o výkon, tyhle typy bývaly lehce podmotorované, aby se to dostalo slušně nahoru přiměřeným stoupáním a pak to klidně klouzalo dolů (seřízení bylo levá - pravá, nebo obráceně, už nevím). Ani se u těchto typů modelů nepředpokládá možnost akrobaci, či jiných podobných vylomenin, tak by motor měl stačit. Když si přečtu něco ze soutěží historiků, zásada je realistický let, odpovídající stylem původnímu modelu.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek