Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1990

Bydliště:Brno

ICQ:323618034

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

FunJet

Parametry

Výrobce: Multiplex
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 795 mm
Délka: 750 mm
Váha: 660 g
Plocha křídla: 15 dm2
Vrtule: 5.5x4.5
Motor: Turnigy2836 2350kv
Elektronika: FrSky D8R
Serva: Turnigy MG90S Metal Gear Servo 1.8kg
Baterie: (1800mAh, 2200mAh) 3S

Hodnocení

7.5
z 10 | 12 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Takže v pořadí můj čtvrtý model letadla, z toho třetí houbolet.

Tiger Trainer 40, MiniMag, Twin Star 2 a konečně FunJet.

Po vyhodne koupi Trainera jsem se rozhodoval, jaký model by byl vhodny koupit na naučení, abych Trainera nemusel shrabovat z trávy hráběma.
Kamarád mě tlačil právě do FunJeta, ale zbytek tázaných, mě radilo raděj MiniMaga..
Naštěstí zvítězil MiniMag.

Funjeta mám doma asi už dva měsíce, odkdy je postupně skládám. Za každé drobné od našich na svačinu do školy, jsem si kupoval na Funa díly.

Stavba bez nejmenšího problému, vše sedělo jak má. Nebylo třeba žádné úpravy. Stavba opravdu jednoduchá

Největší dilema pro mě bylo, jakou barvu zvolit na povrchovou úravu.. Někdo říkal RC Styro, to mě řekli u nejmenovaného prodejce, že na elaporu nedrží, že je mnohem lepší Balakryl universal. Tento balakryl me doporučovalo více modelářů, tak jsem zvolil právě jej.

Dnes se konečně umoudřilo počasí, tak jej mohl zalítnout - můj první zálet, bez pomoci

Možná jsem čekal něco trochu jiného. Jsem zvyklý na samé hornoplochy, tak i po simulátoru, mě FunJet překvapil.
Vzheldem k jeho malé velikosti a větší letové rychlosti, je mnohem hůře vidět než na co jsem byl doposud zvyklý a než co jsem čekal.. Po prvních, asi třech minutách letu, jsem byl takový vyjukaný, ale asi po dalších třech, jsem si na jeho letový projev trochu zvykl.

Pádová rychlost se mi zdá podobná jako u Minimaga. Maximální změřím později.

S touto motorovou konfigurací a baterií, jsem naměřil výkon na zemi něco málo přes 400W.

Co mě velice příjemně překvapilo, bylo přistání.. Z přistání jsem měl obavy o vrtuli, ale nakonec me příjemně překvapilo. První přistání se mi povedlo asi až na pátý nálet, jelikož FunJet bez motoru díky své aerodynamice vůbec nebrzdí - opět jsem zvyklý na ty houbo-hornoplochy.
FunJet má za sebou pouze 12 minut letu, jakmile nalítám víc, přidám lepší foto a dopíšu něco do popisu...

Komentáře

Ultra je pevnější a hladší. také je těžší. Je stavěn a větší rychlosti. Na pohodovější lítání byl lepší Funjet-1 , Ultra chce větší rychlost.
21.3.2011 22:10 Honzek
Trochu se divim, ze Multiplex vydal verzi Ultra. Jakej je mezi nimi rozdil? Predpokladam ze v pevnosti a je na jeste vetsi rychlosti... Jinak netusim :)
21.3.2011 22:03 Mic_74
Já kdybych neměl za sebou obyč Funjet tak bych ultra asi nezvládnul. Takhle už jsem věděl do čeho jdu.
21.3.2011 21:56 Honzek
jaj, to me nesmis psat, kdyz uz jsem to ubrousil :-)) Hmm, to nevim.. TO me prijde takove nelogicke.. Mozna je to u vetronu, aby prave neletely tak rychle..?
Mozna ze Multiplex se stydi za technologii odlitku, a proto pise, ze to tam musi byt, ze je to dobre :-D
21.3.2011 21:53 Stenly
Ty tuflíky si neměl brousit někde psali dokonce to bylo na oficiál stránkách Multiplexu že to zhoršuje letový vlastnosti aspon na Easy Glideru :)
21.3.2011 21:46 Honzek
jojo, tomu se rikaji cene rady... Taky jsem nad touto veci premyslel.. Muj suchej zip na baterce je uz takovy vytahany a ne zrovna dobre drzi.. Zitra se to pokusim nejak vyresit .) Aspon je co delat :)
21.3.2011 21:42 FilipV
Havárka je popsaná u mě v profilu, jen Ti poradím: pořádně přidělej baterku, ta moje 4S2.2 byla 30 m od letadla po směru letu
a to jsem letěl na půl plynu!!
Máš pravdu, taky to mám 2x. Na baterku jsem dal 3M dual lock a skoro nejde vyndat!!
21.3.2011 21:39 Honzek
Jej, kazdej komentar co vlozim, se mi tu objevi dvakrat nebo trikrat :( Uz jednou me to tu asi nejakej admin mazal :( Nedelam to schvalne :(
21.3.2011 21:35 Honzek
Jasný, chápu :-D Hardcore :-D
No já si právě myslel, že v kombinaci ta svítivě žlutá s černo červenou, bude dobře vidět. Vidět to sice je, ale ne, jak jsem očekával :-D
Si měl havárku?? Jakto??
21.3.2011 21:31 FilipV
No konečně jsi ho vytáhl, já měl včera menší havárku :-((
S tou viditelností-aspoň už víš, proč mám hardcore barvy?? :-) Je to fešák!
21.3.2011 19:50 Honzek
Hehe, jasne. Omylem jsem si do nej objednal spatny regulator - pouze na 3S. Tak jsem ho obratem prodal a objednal novy na 4S. Ted tam mam "vypujceny" regl z MiniMaga.
4S zkusim urcite, ale az casem.. Az si na Funa trochu zvyknu :-) Zitra ho pujdu zase hodit na pole, tak se tesim :-)
Jojo, taky jsem nad tim FunJetem ultra premyslel..
21.3.2011 19:44 Mic_74
Pěkný až tě omrzí rychlost dej mu 4-článek a vrtuli emp 4.7*4.7 a uvidíš tu změnu. Já jsem dnes lítal s funjetem ultra jeho hmotnost je o 400g větší než toho tvého a když nefouká proti tak se sním přistává špatně. To funjet-1 byla proti tomu páráda.
21.3.2011 17:53 Honzek
S tou barvou nevim. Na celyho FunJeta sem pouzil takovou houbicku na umyvani oken, na ni jsem dal smirgl hrubosti 2000 a celyho presmirgloval.. Ted je krasne hladky a je bez tech cupliku z forem.
S tim balakrylem nevim... Kabinu jsem natrel, a kdyz se podivas poradne, tak jsem tam zkousel odloupnout barvu a povedlo se mi docela lehce... Naproti tomu ze spodu sem Funa odmastil odmastovacem a zda se ze barva tam drzi lip...
Prvni vrstvu barvy jsem dost naredil, aby se prichytila a druhou vrstvu jsem udelal uz hustsi. To co jsem natiral zase takova plocha neni. Sice jsem to nevazil, ale myslim ze to zase takova hruza nebude.. Barvu jsem davkoval injekcni strikackou, a na nater prislo kolem 20ml, mozna 25ml barvy z plechovky.
Zkouisel jsem 10ml barvy nechat zaschnout v kelimku, a reknu ti, ta slozka barvy ktera tam zustala, byla opravdu trosicka..Takze usuziji, ze ta hmotnost nebude takova, kor u FunJeta...
S tim naterem nevim no.. Ukaze se casem jak to bude drzet (ale ze by se to nejak rapidne loupalo to vubec. Barva je pomerne pruzna, tak pri normalnim pouzivani si myslim ze drzet bude urcite) . Mrzi me, ze jsem ho neodmastil celeho. Jinak barva je pouzita zluta leskla a byla natirana stetcem.. Tahy stetcem nejsou vubec videt a kupodivu je to krasne hladke. Takze zatim spokojenost :)
21.3.2011 17:43 Fanjet
Povedl se ti a jsem rád že jsi s ním nepraštil :-) Já si první minuty taky zvykal,ale jak ho člověk dostane do ruky tak je to pohoda.Ty barvy taky zkusím,chtěl bych postavit časem twinstara.Opravdu se to neloupe? A neztěžkne model hodně? Kolik jsi musel dát vrstev,stačí jedna štětcem?
21.3.2011 15:03 Honzek
Achjo, fotky jsem zmenšil a dívám se, že jsou rozmazané :-(
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek