Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených
Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

SG38

Parametry

Kategorie: Větroň
Materiál: Balza + potah
Pohon: Bez pohonu
Rozpětí: 770 mm
Délka: 510 mm
Váha: 90 g

Hodnocení

8.38
z 10 | 16 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Vznikol podla planov stavebnice od Modely. Original vraj prilis nelietal. Moj vytvor je o dost lahsi ako stavebnica, ktora mala spustu dielov z plastu. Takze by mu to malo len prospiet. Casom pribudne aj nejaky pilot. Prazdne sedadlo nevyzera dobre.

Komentáře

Zdar opravdu pěkné za 5 :D.Nevíte někdo kde sehnat plánek?
9.5.2010 15:10 Maartin
Ahoj, moc pekne. Model jsme staveli s brachou jako kluci. Bohate zkusenosti. Kanagom poradne nelepil plastove dily, stavebni postup tehdy doporucoval nasadit kridla na draty az po potazeni, coz neslo, protoze tam nebyly zadne vodici trubky, jen diry v plastovych zebrech. Ale lital jak dabel - kdyz se dobre vypustil na vlasci, krasne krouzil. Kdyz se vypustil spatne, opravdu sel do naklonu, ktery se pak zvetsoval. Kdyz to narazilo do zeme, prvni se zlomil nosnik, ktery drzel sedacku. Mohl jsem ho zesilovat jak chtel, stejne se zlomil. Nebo ten druhy sikmy za nim. Kdyz se hodil z ruky, vetsinou nekam zatocil . Ale kdyz se povedlo a letel rovne, pak doklouzal opravdu daleko a clovek se prosel. Tak preju at tenhle mnohem lip postaveny Honza lita jeste lip.
22.3.2010 16:37 Vladan
Pěkné letadlo, taky se na něj pamatuju. Nostalgická slza v oku...
21.3.2010 09:20 fasciman
Pripomína mi to tesne predpubertálne detstvo. Postavil som ho zo stavebnice Modely, keď som mal 12 rokov. Plán mám doma dodnes. Nemalo to bohvie aké výkony, je tam vysoký odpor aj vďaka tej sedačke, ale bez nej by to nebolo to éro. Hodnotím za 5.
21.3.2010 03:01 Ladina
Ja tento model ŠK-38 kdysi stavěl, právě z těch plastových dílů, i plastová žebra to mělo. co si pamatuju tak kluz to mělo slušný. jen byl problem to dobře vypustit z ruky, ale když se povedl odhoz , tak sem se pak daleko prošel, jednou s kamarádem jsme ho vyvlekli na provázku do slušné výšky, jenže když by se už dal vyvléknout natočil se nám směrem na les , a korekce směru zatažením za provázek , došlo k velkému náklonu , a šel šikmo a rychle k zemi .. abyl na drť.Torzo mam uschovaná dodnes.
20.3.2010 21:50 DAF
Ahoy, krásný kousek historie. Jak poletuje? Mám doma někde starou recenzi, že originál stavebnice nebyla po letové stránce nic moc. Kdybys nebyl tak daleko, požádal bych tě o kopii plánku. Tak letu zdar.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek