Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1979

Modelář od:1994

Bydliště:Velká Bíteš

Letiště:Velká Bíteš,Brno a všude kde se dá

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

mikrouš

Parametry

Výrobce: samodomo
Kategorie: Cvičný model
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 400 mm
Váha: 35 g
Vrtule: GWS 3/2"
Motor: 2g hextronix
Elektronika: regl. TGY DP 3A 1S 1g, Jeti Rex 5
Serva: 2x Arrow 2,5g
Baterie: 1S Zippy 240mAh

Hodnocení

8.25
z 10 | 16 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Koncem léta se mě moc zalíbili mikrolety, které jsem našel na netu a chtěl jsem to taky zkusit. Když jsem byl před vánoci nemocný, tak jsem to trošku prostudoval, objednal vybavení z HC a pustil se do toho.. Tvar modelu vychází z buttercupu. Má trochu bambulatý čumák, aby byla chráněná vrtule (motor). Bohužel jsem z motoru docela rozčarovaný. Už z výroby po spuštění vykazoval značné vibrace - celý model se rozdrnčel a chvíli to trvalo než se dostal do pracovního režimu. Plánoval jsem s tím lítat na zahradě. Nevěděl jsem jak to bude napoprvé lítat, tak jsem šel na louku, abych nepotkal strom.Ikdyž bylo zdánlivě bezvětří, tak i slabý vánek model odfoukl 10 metrů daleko. To by ale nebylo nejhorší, motor začal rezonovat tak, že občas zabral, občas ne a mikrouš šel k zemi. Rána nebyla velká, modelu (díky malé hmotnosti) se nic nestalo, ale motor hází ještě víc. Takže projek zatím odkládám na skříň a až budu objednávat něco z HC, tak pořídím nový o trochu silnější a časem dokoupím lehký přijímač od MZK. Rex 5 je šíleně těžký - tvoří 1/4 hmotnosti modelu.

P.S. Poprvé jsem stavěl takového prcka, stavba mě dala docela psychicky zabrat :o) Je to mikrochirurgie a bez pinzet si člověk ani neškrne.. i připojení aku prsty je problém :o) Časem udělám nový trup - nebude tak bambulatý - je to zbytečné a bude mít menší odpor.

Kdo ale někdy lepil "oříšky" na gumu, tak se pro tyto modely určitě nadchne. Navíc z EPS a styrolepem se dají rychle postavit krásné modely.

Za týden dodám i fotky vnitřku trupu, teď už se k tomu nedostanu.

Komentáře

Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek