Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Modelář od:2004

Bydliště:Praha-Východ

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

MiniPibros

Parametry

Výrobce:
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 400 mm
Délka: 200 mm
Váha: 82 g
Plocha křídla: 4.7 dm2
Vrtule: Graupner 4,7x4,7
Motor: HXT HXM2211-1700
Elektronika: Assan, Turnigy 6A
Serva: Arrow BA-TS-25 2,5g
Baterie: 2s350mAh LiPol

Hodnocení

5.67
z 10 | 12 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Původním záměrem bylo omotorovat EPP házedlo Mouse od Čemecha na jednu Lipolku. Bohužel to nefungovalo dle mých představ, tak jsem objednal nový motor a regulátor a vytvořil zcela nový projekt. Motor je zbytečně těžký 16g a koupil jsem ho protože menší zrovna nebyl skladem. Byl celkem problém to dovážit a na špici je pětikoruna co tvoří cca 10% váhy celého modelu. Model zatím nebyl ve vzduchu, ale jestli bude létat slušně tak to dořeším.

Stavba proběhla zhruba podle plánů na Pibrose, které se dají najít na webu. Vše je zmenšeno na polovinu. Pro tvorbu profilu jsou použity jen tři desky. Dvě největší a jedna nejmenší uprostřed. Spodní a prostřední deska jsou 4mm depron a horní 3mm zelený vroubkovaný isoflor. Postaveno to bylo asi za 2h a osazeno za další dvě. Nyní čekám na počasí k záletu. Odběr doplním později, ale sneslo by to asi větší vrtuli. Po záletu dopíšu detaily.

Edit 13.12.09: Tak zálet mám za sebou. Model je pekelně obratný a celkem rychlý. Těžiště na zálet bylo hodně vepředu a po pár startech jsem dal čenichovku do země. Poškození bylo celkem malé jen se utrhnul motor a useknul kus směrovky. Po cca 30minutové opravě již čeká na dlaší let. Rovnou jsem posunul i motor dopředu o pár mm a místo pětikoruny putovala na čumák koruna. Aktuální váha je 82g.

Edit 21.12.09: Těžiště jsem i dále posouval. Model už se dá řídit, ale je příčně dost nervózní. Zvětšil jsem směrovky a pro přílišnou účinost jsem zmenšil o 5mm elevony. Taky jsem osadil pylonovou vrtuli Graupner 4,7x4,7 čímž výrazně stoupnul výkon. Uvidíme jak to poletí. Váha je stále kolem 82g.

Edit 3.3.10: Moc to nelétá a tak jsem tenhle projekt zrušil. Vybavení putuje do Nieuporta.

Komentáře

S tou mincou na dováženie je celkom dobrý nápad, stačí na model napísať adresu a poštovné je už pribalené:-))
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek